Oyun, bebeğin öğrenmesini, yaratıcılığını geliştirmesini sağlayan keyifli bir etkinliktir. Oyun yoluyla zihinsel, bilişsel, sosyal ve dil gelişimi hızlanır.
Bebeklerin beyin gelişimi açısından oyuncakların önemi oldukça fazladır.
0-1 AY
Bebeğinizi dik duracak şekilde kucağınıza yerleştirin. Kollarını, bacaklarını ve ayaklarını rahatça hareket ettirebilsin. Bebeğinize yaklaşın ve gülümseyerek bebeğinize farklı mimikler yapın. A4 kağıda siyah-beyaz bir insan yüzü çizin. Basitçe çizmeniz yeterli olacaktır. Çizdiğiniz resmi bebeğinize gösteri. Kağıdı sağa sola yavaşça hareket ettirerek bebeğinizle 1 dakika kadar oynayın.
1-2 AY
Bebeğiniz için bir bilek çıngırağı edinin. Bebeğinizi yumuşak bir zemine sırt üstü yatırın. Bileklerini çıngırakları takın. Bebeğinizi sevdiğinizi ifade eden bir cümleyi melodili bir şekilde söyleyin. Söylediğiniz cümlede bir zirve kelime belirleyin. O kelimeyi her söylediğinizde çıngırakları sallayın.
2-3 AY
Bebeğinizle oynayabileceğiniz halkalar edinin. Bebeğinizi karşınıza oturtun ve halkaları ona doğru uzatın. Halkaları ona doğru itin ve çekmesi söyleyin. Halkaları kendinize doğru çekin ve bebeğinize itmesini söyleyin. Ardından ellerini açması için yardımcı olun ve ona bırak deyin. Bu oyunu tekrarlayın.
Bebeğin beyin gelişiminin %70’i yaşamının ilk yılında gerçekleşir. Bu sebeple ilk bir yıl oldukça önemlidir. Bu dönemde bebeğinizin beyin gelişimini destekleyen oyunlar oynamanızda fayda vardır.