0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Biberon Seçimi Nasıl Yapılmalıdır

Bebek beslenmesinin en temel araçlarından biri biberondur. Biberon seçiminin doğru yapılması bebeğin beslenmesi ve sağlığı açısından hayli önemlidir. 

Biberon Seçimi Nasıl Yapılır?

Alacağınız yanlış malzemeden üretilmiş, yanlış tasarlanmış bir biberon bebeğinizin gaz sancıları çekmesine sebep olabilir. Bu durumda da bebeğiniz çektiği sancıdan dolayı sürekli mutsuz olacaktır. Dolayısıyla biberon seçimi bebeğinizin huzuru için oldukça önemlidir.

Biberon Çeşitleri

Biberonlar cam ve plastik olarak iki çeşittir.

Cam biberon yüksek sıcaklıkta temizliği mümkün olabildiğinden daha sağlıklı olanlarıdır.  Fakat cam biberonların kırılma ve çatlama riskinden dolayı yemek süresince bebeğe refakat etmeye özen gösterilmelidir. Bebek belirli bir aydan sonra biberonunu kendisi taşıyabilecektir, bu durumda kulplu olanlar tercih edilmelidir.

biberon seçimi nasıl yapılırPlastik biberonlar kendi içlerinde polietilen ve polikarbonat içeren olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlar içinde polikarbonat daha çok tercih edilir. Alacağınız biberon kesinlikle Bisfenol A içermemelidir. Plastik biberonların hijyenini sağlamak kolaydır. Bunun yanı sıra plastik biberonlar esnektir. Kırılma riski daha azdır.

Biberon Emziği Çeşitleri

Biberon emzikleri de slikon ve kauçuk olmak üzere iki cinstir. Uzmanlar bebekler için diş ve damak yapısını bozmaması açısından ortodontik emzik uçları tercih edilmesini öneriyor.

Bebekler için biberon emziğinin seçimi bebeğin ayına göre yapılması gerekir. Emzikler 3 ayda bir değiştirilmelidir.

Yeni doğanlarda tek delikli biberon emzikleri kullanılırken, bebek büyüdükçe 2, 3 ve 4 delikli olmak üzere delik sayısı artırılır. Bu da bebeğin mama ihtiyacına göre besin akış hızının artmasını sağlar.  Yeni doğanların tek delikli emzik kullanması yeterli olacaktır. Bebeğin çenesi henüz güçlenmediğinden çok fazla emiş kuvvetine sahip değildir ve tek delikli bir biberon emziği ile yeterli beslenebilir.

Bebek büyüdükçe emme isteği artacağından 3 ayda bir bebekte emziğin delik sayısının artırılması gerekir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir