0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Biberonda Hijyen Sağlama

Biberonda hijyen sağlama, biberonun iyi temizlenmesi, bakterilerin hızlı bir şekilde üremesinin engellenmesi açısından oldukça önemlidir.

Bebeklerin sağlığı açısından, biberonun hijyeni büyük önem taşıyor. Biberonun iyi temizlenmemesi, bakterilerin hızlı bir şekilde üremesine ve bebeğin bağışıklık sisteminin zarar görmesine neden olabileceğinden, biberon temizliğine dikkat edilmelidir.

Biberonda Hijyen Sağlama

Yeni aldığınız biberonun hijyenik duruma gelmesi için sıcak su kullanmanız ve hijyene dikkat etmeniz gerektiği gibi, sterilize edilen biberonun her kullanımdan sonra iyi temizlenmesi önem taşır. İshale ve mide bozukluğuna neden olan bakterilerin üremesini engelleyen hijyenik biberon, bebeğin sağlığını koruduğu gibi, uzun süreli kullanım olanağı verir.

Biberonun hem haznesinin hem de emzik bölümünün iyi temizlenmesi gereklidir. Gerek yeni biberonların sterilizasyonunda gerekse biberon temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Biberon TEmizliği

Biberon Nasıl Sterilize Edilir?

Yeni aldığınız biberonların sterilizasyonu önemli olduğu gibi, bebeğinizin kullanmaya başladığı biberonların da, bakterilerden arındırılması için sıcak su kullanmanız son derece önemlidir.

  1. Sıcak su ve bir miktar organik deterjan kullanarak biberonu yıkayın. Biberonu yeni aldıysanız, sıcak suda bir süre beklettikten sonra, bu işlemi tekrarlayın.
  2. Biberon şişesinin dibine ulaşamıyorsanız, fırça kullanın. Biberon haznesinin her noktasının iyi temizlendiğinden emin olun.
  3. Biberonu iyice temizledikten sonra, bol su ile yıkayın. Yıkama işlemini biberonun deterjandan arındırıldığına emin olana kadar sürdürün.

Kullandığınız deterjanların organik olmasına dikkat edin. Sıvı deterjanların durulanması zor olduğu gibi, içerdiği kimyasal maddeler bebeğin sağlığına zarar verebilir.Biberon TEmizliği

Biberonu Sterilize Etme

Biberonları sterilize ederken, emzik bölümünü yıkamada daha dikkatli olunmalıdır. En fazla bakterinin bulunduğu emzik bölümü, bebek mamasını yedikten hemen sonra yıkanmalıdır.

Mamanın biberonun içerisinde kalması bakteri sayısını artıracağı gibi, mamanın kuruması temizlemeyi zorlaştıracaktır. Bu nedenle bebek biberonu kullandıktan sonra, yıkama işleminin yapılması ya da biberonun ılık suda bekletilmesi önemlidir.

Bebeğinizin sağlığı için biberonları sık aralıklarla değiştirmeniz önem taşıdığı gibi, emziklerin yere düşmesi ya da yerle temas etmesi durumunda, yıkamadan çocuğunuza vermemeniz gerektiğini unutmayın.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir