Bilgi Üniversitesi’nde Çocuklarla Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Konuşuldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate Uluslar arası Üniversiteler Ağı’nın Global Days of Service projesi kapsamında, santralistanbul’da “öğrencilerle toplumsal cinsiyet eşitsizliği”ni konuştu.

45 ilköğretim öğrencisinin katıldığı projede, toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda bilgilendirme yapıldı ve öğrencilerin farkındalıklarının artırılması hedeflendi. Proje kapsamında, ilköğretim öğrencileri ile “Neden Olmasın?” adını taşıyan kutu oyunu da oynandı.


11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili çalışmalara da yer verilen projede, çocuklar “Bizim Ailede Olmaz” adını taşıyan animasyon filmi de izledi. Filmin sonunda öğrencilerle sohbet edildi.

“Neden Olmasın” 8 Mart’a Kadar 200 Çocuğa Ulaşacak

2011 yılında, bir ilköğretim okulunda, 1-8.sınıf öğrencilerinin katılımıyla geliştirilen “Neden Olmasın?” oyunu, çocukların cinsiyet ayrımcılığı konusunda bilgi sahibi olmaları ve cinsiyetçi yaklaşımları fark etmeleri amacını yaşıyor. Çocukların kendi yaşamlarını sorgulamaları ve çevrelerindeki insanların deneyimlerinden öğrenmeleri amaçlayan proje kapsamında, çocukların cinsiyet eşitliğine karşı duyarlı olması hedefleniyor.

 

Bizim Ailede Olmaz, isimli animasyon filmi izlemek için tıklayınız: Bizim Ailede Olmaz – Toplumsal Cinsiyet Animasyon Film