Bilim Kahramanları’nın Türkiye Ulusal Turnuvası Sonuçlandı

Her yıl çocukların kariyer seçimlerinde etkili olabilecek, evrensel bir tema doğrultusunda yapılan FIRST® LEGO® Ligi’nin Türkiye Ulusal Turnuvası; Bilim Kahramanları Buluşuyor- Türkiye 5 Mart 2011 Cumartesi günü düzenlendi.

Ankara ve İstanbul Turnuvaları’nın ardından MEF Okulları’nda düzenlenen Türkiye Ulusal Turnuvası’nda 9-16 yaş arası çocuklardan oluşan 30 takım arasında sportmence bir rekabet yaşandı. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Ordu, Kırşehir ve Eskişehir’den katılan takımlar tasarladıkları robotları yarıştırmanın yanı sıra, “Beden ve Bilim” temalı projelerini sergileyip, jüri üyeleri ile paylaştılar. Jüri, geleceğin bilim insanlarının 10-16 hafta boyunca hazırlık yaparak ürettikleri projelerini seçerken oldukça zorlandı.
Türkiye Ulusal Turnuvası’nın şampiyonu Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden katılan DECA~TECH takımı oldu.

27 – 30 Nisan 2011 tarihleri arasında Amerika’da düzenlenecek olan Dünya Festivali’nde DECA~TECH takımı, 2 – 4 Haziran 2011 tarihlerinde Delft Teknoloji Üniversitesi’nin Hollanda’da düzenlenecek Avrupa Açık Turnuvası’nda, ASKLEPİOS (Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi) ve PANIC AT DACKA (Darüşşafaka Eğitim Kurumları) takımları Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar. Takımların heyecanı ve mutluluğu eğlenceli anlara sahne oldu.

Gelecek 10 sene içinde dünyada 1 milyon çocuğa erişeceği düşünülen, küresel birleştirici, eşitleyici ve her senesinde muhteşem maceralar ile çocuklara bilim ve teknolojinin ne kadar eğlenceli olabileceğini gösterip, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bireyler olmalarını desteklemeyi amaçlayan FIRST® LEGO® Ligi “Bilim Kahramanları Buluşuyor” etkinliklerini takip etmek için www.bilimkahramanlari.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ödül Alan Takımlar:

Türkiye Sampiyonluk Ödülü: DECA~TECH Bahçesehir Fen ve Teknoloji Lisesi
Türkiye Ikincilik Ödülü: ASKLEPIOS Bahçesehir Fen ve Teknoloji Lisesi
Türkiye Proje Ödülü: PANIC AT DACKA Darüssafaka Egitim Kurumları
Türkiye Robot Performans Birincilik Ödülü: DECA~TECH Bahçesehir Fen ve Teknoloji Lisesi
Türkiye Takım Çalısması Ödülü: R2D2 Darüssafaka Egitim Kurumları
Türkiye Robot Tasarım Ödülü: POWER SUPPLY Özel Izmir Amerikan Koleji
Semih Güven Özel Ödülü: SMART LIGHT FMV Özel Ayazaga Isık Ilkögretim Okulu
Türkiye Robot Performans Ikincilik Ödülü: GRUP MEZO TEGV Diyarbakır Egitim Parkı
Türkiye Strateji ve Yenilikçilik Ödülü: DIE SEE Özel Takev Ilkögretim Okulu