Bilim Merkezi, çocukları pozitif bilimler ve sanatla yakınlaştıran Bilim Okulu’nun kapılarını bu kış 31 Ocak 2011 tarihinde açıyor.Çocukların isteğe göre bir yada iki haftalık programlara katılabildiği Bilim Merkezi Kış Bilim Okulu 11 Şubat 2011 tarihine kadar devam edecektir.
Bilim Merkezi Kış Bilim Okulu’nda Neler Var?
Çocukların sömestr tatilinde bilimsel deneyler ve sanatsal çalışmalar yapma fırsatı bulabilecekleri “Bilim Merkezi Bilim Okulu” yenilenen atölye içerikleri ile bu kış açılıyor. 11 Ocak 2011 tarihine kadar devam edecek olan Bilim Okulu bilime meraklı yetenekli öğrencilere teorik bilginin pratiğe yansıtılması açısından büyük bir fırsat sunuyor.
Çocuklar bilimsel buluşlar,deneyler ve sanatsal konularda eğitim görerek bilime ve sanata daha duyarlı daha meraklı bireyler haline geliyorlar.Bilim Okulu sayesinde çocuklar hem eğlenirken aynı zamanda bilgilerini daha da pekiştirerek bu sayede günümüz teknolojik gelişmelerinden haberdar oluyorlar.
7-13 yaş arası çocuklar “Kış Bilim Okulu”nda, bilim ve sanatın eğlenceli taraflarını keşfetme şansını yakalayacak, yaratıcı düşünmeyi öğrenecek ve takım çalışmasının tadına varacaklar. “Kış Bilim Okulu” öğrencileri aynı zamanda Bilim&Drama , Genetik, Matematik, Nanoteknoloji, Uzay, Enerji, Kimya, Arkeoloji, Bilim-İllüzyon, Satranç, Biyoloji, Karikatür, Robot, Ekoloji, Tarih, Origami, Resim, Kil, Uzay, Dinazor ve Fosil, Küresel Isınma gibi atölyeler ile bilim ve sanat dünyasıyla tanışacaklar.
Çocuklar atölye çalışmalarıyla bağlantılı olarak, öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlayacak gezilere de katılabilecek. Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi , Genetik Laboratuarı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Atatürk Arboretumu ve Topkapı Sarayı gezi programında yer alan mekânlardan sadece birkaçı olarak karşınıza çıkıyor.
Ayrıca “Kış Bilim Okulu”nda deprem bölgesinde bulunan ülkemizde herkesin bilmesi gereken temel deprem ve yangın tatbikatlarını içeren âAfete Hazırlık Eğitimi’ de verilecek. Çocuklar aynı zamanda belgesel ve tiyatro oyunu gösterimleri, deney gösterileri, bilim insanları ile söyleşiler, zekâ oyunları ve farklı mesleklerin tanıtıldığı âmeslekleri tanıyalım’ gibi aktivitelere katılma olanağı da bulacaklar.
Programa dahil edilebilen atölye programlarıÂ
Nanoteknoloji Atölyesi: Çağı en yneni ve hızlı gelişen teknolojisi “nanoteknoloji” hakkında ne biliyoruz? Bilim Merkezi, öğrencileri nanoteknoloji ile tanıştırıyor. Öğrenciler, hem Nanoteknoloji ile ilgili sorularının yanıtlarını buluyorlar, hem de video gösterimleri ve özel olarak hazırlanan nanokit içindeki deneyler ve eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçiriyorlar.
Â
Bilim-İllüzyon Atölyesi: Özellikle anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen bu atölyede âSihirli Sıvı’, âPlazma Küresi’, âLav Lambası’, âVan de Graaff’, âpH Değeri Bulma’ gibi öğrencileri şaşırtacak ve ilgilerini çekecek deneyler uygulanmaktadır.
İlginç Deneyler Atölyesi: Tüm yaş gruplarına yönelik olarak uygulanan deney gösterileri kapsamında, görselliği ile oldukça etkileyici olan, Dünya atmosferinin yüzde 78’ini oluşturan azotun -196 derecedeki sıvı hali üzerinde deneyler yapılmaktadır. Ayrıca redoks tepkimesi (sabun köpüğü fıskiyesi) ile kimyasal maddelerin değişimini ve tepkimelerini öğrenme/gözlemleme fırsatı da sunulmaktadır.
Dinozor ve Fosil Atölyesi: Anaokul ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine yönelik gerçekleşen bu atölye kapsamında, tarih öncesi efsanelerin yaşamlarına ufak bir gezinti yapıp yeryüzünün eski sakinleri olan dinozorlar hakkında bilgiler edinip onları yakından tanıyoruz⦠Atölyenin sonunda herkes minik birer arkeolog olup kazı yaparak dinozor kemiklerine ulaşıyor.
Uzay Atölyesi: Sonsuz evrenin bilinmeyen yönlerini görüp astronotların yaşamlarının zorluklarını ve eğlenceli yönlerini hep beraber öğreniyoruz⦠Astreoidler, galaksiler, gezegenler ve diğer uzay cisimleri⦠Kendi uzay boşluğumuzu kendimiz yaratıyoruzâ¦
Bilim ve Drama Atölyesi: Öğrencilerin en çok eğlendikleri atölyelerimizden biri olan Bilim ve Drama’da çocuklar, ünlü bilim insanlarını kostümler eşliğinde skeçler oynayarak canlandırıyorlar. Aynı zamanda tonlama, nefes gibi tiyatro egzersizlerinin yanı sıra, eğitmenimizin yönlendirmesiyle doğaçlama yaparak yaratıcılıklarını kullanıyorlar.