Bilim Şenliği başlıyor

Bilim Şenliği, Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde çocuklar ve gençleri bilim-sanatın renkli ve eğlenceli dünyasıyla buluşturuyor.

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla, 28–31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bilim Şenliği’nde ziyaretçiler, çeşitli bilim ve sanat atölyelerinden tiyatro oyunlarına, eğlenceli deney gösterilerinden planetaryuma kadar birçok etkinliğe katılma fırsatı elde edecekler.

10 yıldır çocuklara yönelik birçok proje ve çalışmayı hayata geçiren Bilim Merkezi’nde yapılacak Bilim Şenliği sayesinde çocuklara, bilim ve sanatın eğlenceli yüzünü göstererek bu konulara ilgi duymalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor. 

Dört gün süresince 10.00–17.00 saatleri arasında düzenlenecek Bilim Şenliği, okul gruplarının ve bireysel ziyaretçilerin katılımına açık olarak gerçekleşecek. Bilim Şenliği ziyaretçileri Arkeoloji, Uzay, Matematik, Bilim-Drama Atölyelerine katılma ve görsel açıdan oldukça zengin olan Deney Gösterilerini izleme şansı bulacaklar.

Katılımcılara yönelik hazırlanan tiyatro gösterileri, gerçekleştirilecek oyun ve aktivitelerin yanı sıra Beyin eğitmeni Mindball, Planetaryum gibi ilgi çekici üniteler de yer alacak.

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek Bilim Şenliği’ni aileleri ve okul arkadaşlarıyla ziyaret edecek öğrenciler, bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirerek bilimin eğlenceli ve keyifli dünyasını keşfedecekler.

Yer: Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, Şişli Belediyesi Bilim Merkezi Binası
Adres: 19 Mayıs Mah. Öğretmen Haşim Çeken Caddesi Polat Tower Yanı. Fulya – İstanbul
Giriş Ücretsiz