Kategorisiz

Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri

Bilim ve Teknoloji haftası nedeniyle özel olarak düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, hafta boyunca bilim konusunda çeşitli atölyelere katılabilirsiniz.

Eğlenceli Bilim Atölye Çalışmaları

Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi’nde 6-11 yaş, BJK Koleji Bilim Müzesi’nde 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlenen “Eğlenceli Bilim” atölye çalışmalarında çocuklar, bilimin eğlenceli yüzüyle buluşuyor. Uzman rehberler eşliğinde yapılan atölye çalışmalarında çocuklar, evlerine, atölye çalışmalarında hayata geçirdikleri projeleri ile birlikte dönüyor.

Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi’ndeki atölyelerde çocuklar devre parçalarını birleştiriyor, havanın gücünü öğreniyor, doğaya ve teknolojiye ilişkin ilginç bilgiler ediniyor.

BJK Koleji Bilim Müzesi’ndeki atölyeler de küçük mucitlerin bilimi, deneylerle tanımasına ve sevmesine yönelik bir programa sahip.

Bilim Merkezi’nde Tiyatrolu Bilim Atölyesi

Yaşları 5 ile 13 arasındaki çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici program ve atölyeler, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmenin yanı sıra bilimin temel ilkelerini keyifli bir yöntemle çocuklara öğretiyor.

Her Cumartesi gerçekleşen atölyelerin son haftasında, 30 Mart Cumartesi günü Einstein ve Beyin Takımı – Tiyatrolu Bilim Atölyesi düzenlenecek. Atölyede Einstein, Newton, Leonardo da Vinci, Mimar Sinan gibi önemli bilim insanları ve çalışmaları, kostümler ve eğlenceli skeçlerle öğrencilere tanıtılacak.

Saat 13.00 başlayan tüm atölyeler kontenjanla sınırlı olduğudan, 0212 266 00 46 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

“Gelecek=Çocuk ve Enerji” Eğitimleri

santralistanbul Enerji Müzesi‘nde ücretsiz gerçekleşen eğitimlere, düzenlenen eğitimlere öğrencilerle birlikte öğretmenler de katılıyor, sürdürülebilir enerji kaynakları ve enerjinin bilinçli kullanımı konusunda çeşitli oyun ve uygulamalarla güçlü bir bilinç kazanıyorlar.

“Gelecek=Çocuk ve Enerji” eğitimlerinde öğrenciler “Ne Kadar Enerji Harcar” kartları ile buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerinin ne kadar enerji harcadıklarını öğrendikleri bir oyun oynuyor.

Çocuklar, kartlar aracılığı ile hangi beyaz eşyanın ne kadar enerji tükettiğine ilişkin fikir yürütüyor. Farklı ev aletleri görselleri ve üzerinde çeşitli beyaz eşya resimleri ve enerji tüketim miktarlarının yer aldığı kartlar, çocukların interaktif bir ortamda, yaşayarak çevre bilinci kazanmalarına destek sağlıyor.

Gelecek=Çocuk ve Enerji” başlığı altında Siemens Ev Aletleri desteği ile ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlerde 3- 6 yaş, 7- 12 yaş, 13- 15 yaş ve 16-18 yaş olmak üzere dört gruba, farklı içerikler sunuluyor.

“İşte Güneş” Sergi ve Etkinlikleri

Rahmi M. Koç Müzesi’nde 14 Temmuz’a kadar sürecek ve İçeriği ile ilköğretim ve ortaöğretim ders programlarını da destekleyen sergide çocuklar, güneş ışığının, enerjinin geleceği için neden önemli bir rol oynadığını deneylerle öğreniyor.

Optimum Çocuk Kulübü’nden Bilim Haftası Etkinlikleri

Mad Science İstanbul işbirliği ile Optimum Outlet İstanbul’da, 9 Mart 2013 Cumartesi günü saat 14.00 – 18.00 arasında yapılacak etkinliklerde; çeşitli atölye programları, çocukların keyifle izleyecekleri sihirli şovlar, eğlenceli bilimsel gösteriler ve deneyler ve interaktif uygulamalar yer alıyor.

FIRST LEGO Ligi Turnuvaları

Dünya çapında düzenlenen FIRST LEGO Ligi’nin Türkiye ayağı Bilim Kahramanları Buluşuyor/FLL 9. Türkiye Turnuvaları, 16-17 Mart 2013 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsü’nde sürüyor.

Bu yıl “Yaşlanan Nüfusa Genç Çözümler” temasıyla düzenlenen Türkiye turnuvasında, takımlar tema etrafında LEGO MINDSTORMS NXT seti ile robotlar ve düzenekler tasarlayarak programlıyorlar.

Kitaplar ve Dijital Teknoloji

Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki “Kitap Sanatının Dijital Hikâyeleri” etkinliğinde öğrenciler, müzedeki Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’na paralel hazırlanan videolarda, kitap sanatlarının inceliklerini izliyor, dijital masada yazıyla oluşturulan figürlere dokunuyor.

Tablet bilgisayarlarla minyatür bir dünyanın içine girmelerini sağlayan çalışmalarla, kendilerine verilen bilmecelerin yanıtlarını hareketli minyatürlerde buluyor. Kendi sayfalarını hazırlayarak bu eğlenceli güne ait bir anı yaratıyor.

Bursa Bilim Şenliği

3-5 Mayıs 2013 tarihleri Merinos Parkı’nda düzenlenecek şenlik, öğrencilerin “Geleceğin Otomobilleri” temalı projelerini bekliyor.

Bilim ve Teknoloji Haftası’nda “Bilimsel Geceleme”

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası’nı ‘Bilimsel Geceleme’ etkinlikleri ile kutluyor.

Etkinlikte 9-15 yaş aralığındaki bilim dostu çocuklar; macera dolu BTM Survior oyununda, bilimsel soruları doğru yanıtlayarak şifreleri ilk bulan gizli hikayeyi çözececek, kendi Galileo teleskobunu yapıp gökyüzünü gözleyecek, gökevinde takım yıldızlarını keşfedecekler. Etkinlik detayları ve ücreti için 0224 250 50 63’ü arayabilirsiniz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir