Bilişim öğretmenleri, bilgisayar bilimleri eğitiminin ilkokuldan üniversiteye kadar zorunlu olması talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cenk Gençoğlu’na açık mektup yazdı.
Bilgisayar bilimleri kapsamında; donanım, yazılım ve dijital okuryazarlığı temel alan eğitimin, ilkokuldan üniversiteye kadar zorunlu olmasını talep eden mektupta, yurt dışındaki kodlama eğitimine de atıf yapıldı. Bilişim öğretmenlerinin yazdığı mektupta Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı çocuklar için kodlama kapsamındaki bilişim dersleri projesinin bir an önce müfredata açılması gerektiğine dikkat çekildi.
Bilişim Öğretmenleri’nin Mektubu
“Bilişim Öğretmenleri olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanına sesimizi duyurmak istiyoruz. Nasıl 1960’lı yıllardan gelen abilerimiz, ablalarımız teknolojiye biraz yabancı olduğu için şimdi bilgisayarda oyun oynayan çocuğu bilgisayar kurdu olarak tanımlıyorsa günümüzde yurtdışindan bazı uygulamardaki algoritmaları ezberleyip ülkemizde o kodları kopyalayıp robotik örnekleri verenler bazı çevrelerce teknoloji dehası olarak görülebilmektedir. Anlaşılması gereken şudur ki bilgisayar bilimleri ile ilgili bilgisi yetersiz veya alt seviyede olanlar esasında bilgisayarda basit uygulamalar yapanları teknoloji dehası olarak görmektedir. Biz ise bu farkı sadece her kademede bilgisayar bilimleri eğitimi ile kapatabiliriz. Her kademede bilgisayar bilimleri eğitimi olduğunda artık herkes gerçeklerin farkında olup temelden donanımlı özgün projeler yürüten bir neslin önü açılacak… Bu yüzden atılması gereken adımlar biran önce atılmalıdır. Milli işletim sistemimiz pardus bir linux tabanlı işletim sistemidir. Bilgisayar Bilimleri eğitimi için donanım, yazılım ve dijital okuryazarlığı temele alan ilkokuldan üniversiteye zorunlu olacak müfredat acilen açıklanmalıdır.”