Bireysel Silahsızlanma Günü 19. Geleneksel Öykü Yarışması

Uyuşmazlıkların çözülmesinde barışçı yolların seçilmesini teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürüten Umut Vakfı, ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir öykü yarışması düzenliyor.

“28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü” için düzenlenen ve bu yıl 19.’su düzenlennen yarışmanın konusu;  “Şiddetin Şakası Yok” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın olarak belirlendi.

Ortaöğretim 9.,10.11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışma için eserler, 28 Haziran 2013 Cuma gününe kadar posta ile yollanabiliyor.

Umut Vakfı,  yarışmanın teması ile ilgili ““Şiddetin Şakası Yok!” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın temasını seçerken amacımız şiddetin hayatlarımızda yol açtığı yıkımın farkına varmak ve barışçıl bir yaşam, barışçıl bir dünya için kendi etki alanımızda neler yapabileceğimizi düşünmeye çalışmaktı. Şiddetin varlığını yadsımadan ama şiddeti tercih etmeden de sorunların çözülebileceğini göstermek gerekiyordu.Şiddetin varlığını yadsımadan ama şiddeti tercih etmeden de sorunların çözülebileceğini göstermek gerekiyordu. ” diyor.

“Şiddetin Şakası Yok!” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın teması çerçevesinde gençleri düşünmeye, kendi hayatlarından başlayarak çevrelerinde değişimi başlatmalarına öykü aracılığıyla yol açmak hedefleniyor.

Başvuru koşulları:

1. Yarışma, konusu ve teması belirlenmiş öykü yarışmasıdır. Yarışmaya konu öykü, buradan itibaren eser olarak adlandırılacaktır.

2. Yarışmaya öğrenciler en fazla 1 eserle katılabilir.

3. Yarışmaya katılacak eserlerin konusu “Şiddetin Şakası Yok” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın temasına uygun yazılmak zorundadır.

4. Eserler Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto ve 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır. Eserin uzunluğu A4 kâğıdı ile 5 sayfayı aşmayacaktır.

5. Eserlerde öğrenciye ait bilgi bulunmayacak, tüm bilgiler başvuru formuna 1 adet vesikalık fotoğrafla beraber okunaklı biçimde yazılacaktır. Başvuru formundaki doldurulması zorunlu alanlarda eksik bilgi bulunması durumunda eser değerlendirme dışı bırakılacaktır.

6. Eserler Umut Vakfı, Yıldız Posta Cad. No: 48/9 Esentepe, İSTANBUL adresine posta yolu ile 8 kopya olarak başvuru formu eşliğinde en geç 28 Haziran 2013 Cuma akşam 17:30’a kadar gönderilecektir. İmkânı olanlar bu belgelere ek olarak ayrıca eserin kaydedildiği CD de gönderebilirler. Ancak başvurular basılı kâğıtlar dikkate alınarak kabul edilecektir.

7. Öğrencilerin başvuru formlarını ve eserlerini postaya verdikten sonra 0212 337 29 93 numaralı telefon veya yarisma@umut.org.tr e-posta adresi aracılığıyla vakfımız merkezi ile temasa geçerek başvuru belgelerinin eksiksiz olarak alındığını teyit etmeleri gerekmektedir.

8. Eserler özgün olup, daha önce yayınlanmamış ve ödül almamış olması gerekmektedir. İnternet ten veya web sitelerinden veya yayınlanmış öykülerden kopyalayıp, değiştirilmek suretiyle ve/veya kes/kopyala/yapıştır yöntemi ile oluşturulduğu belirlenen ve başkalarına ait olan eserler yarışma dışı bırakılacaktır. Bu tespitin yapılması durumunda ve herhangi bir eserin şartname koşullarına uygun bulunmaması gibi diğer nedenlerle yarışma dışı bırakılması halinde Jüri ve Umut Vakfı gerekçe göstermek ve açıklama yapmak zorunda değildir.

9. Yarışmada dereceye giren ve yayınlanmaya değer görülen eser sahibi öğrencilerin, ödül törenine ilgili okul müdürlüklerince imzalanmış ve onaylanmış öğrenci belgelerinin asıllarını getirmeleri zorunludur. Ödül töreninde “öğrenci belgesi”nin aslını ibraz etmeyen öğrencilerin ödülleri ve dereceleri iptal edilecektir.

10. Ödüller birinci (5.000TL), ikinci (3.000TL) ve üçüncü (2.000TL) seçilen eserlere verilecek, “yayınlanmaya değer” görülen eserlere para ödülü verilmeyecektir. Umut Vakfı, yarışmada derece almış ve yayınlanmaya değer görülmüş eserlerden oluşan bir kitap hazırlama ve yayınlama hakkını da saklı tutar.

Yarışmaya Umut Vakfı mensupları ve seçici kurul üyeleri ile birinci derece yakınları katılamazlar.

Yarışmaya katılan eserler Seçiciler Kurulu değerlendirmesinden önce Umut Vakfı Yönetim Kurulu tarafından ön elemeye tabi tutulacaktır. Umut Vakfı Yarışmaya katılmasını uygun görmediği eserler bakımından gerekçe göstermek ve açıklama yapmak zorunda değildir.