Genel Kurul: Kurul, Birleşmiş Milletler Örgütü’ne üye olan devletlerden oluşuyor. Her devletin 5 temsilci üye hakkı bulunuyor ve üyeler, sadece bir oy kullanabiliyor. Temsilciler, yılda en az bir kez toplantı yapıyorlar. Bunun dışında yapılan toplantılar güvenlik konseyinin ya da temsilcilerinin çoğunun istemesi üzerine gerçekleştiriliyor. Güvenlik kurulunun birçok yetkisi mevcuttur. Bunlarda bazıları; kültür, siyaset, ekonomi ve bütçe yapmak, insan hak ve özgürlüklerini korumaktır.
Güvenlik Konseyi: Konseyin 15 üyesi bulunuyor. Gerektiğinde askeriyeyi devreye sokma yetkisi vardır.
Ekonomik Ve Toplumsal Konsey: Konseyin 21 üyesi bulunuyor. Ülkeler arası ekonomik ve toplumsal ilişkileri düzenlemek ve sıkıntıda olan üye ülkelere yardım etmek en önemli görevlerindendir.
Vesayet Konseyi: Konseyin, üye sayısı değişebilir. Görevi; vesayet altında bulunan toprakların denetlenmesiyle ilgilidir.
Uluslararası Adalet Divanı: Merkezi Hollanda’nın La Haye kentinde bulunan divan, Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi tarafından seçilen 15 yargıçtan oluşuyor. Devletler arasındaki hukuk çatışmalarını çözümlemek, öncelikli görevleri arasında yer alıyor.
Genel Sekreterlik: Genel Kurul tarafından seçiliyor. Birleşmiş Milletler Örgütü’nün en yüksek dereceli görevlisi olan Genel Sekreterlik, örgütün yönetim işlerini yürütüyor. Ayrı zamanda, devletler arasında barış ve güvenliği bozan konuları rapor edip, Güvenlik Konseyi’ne sunuyor.