Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 23 Nisan

Tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği’ne Türkiye’den üye tek şehir olan Gaziantep’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Festivali’ne “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu ile katıldı. 18 Nisan’da toplam üç temsil olarak sahnelenen oyun, yaklaşık bin yüz minik tiyatrosever izleyici ile buluşarak, 2008 yılından bu yana toplamda 40 binin üzerinde çocuğa ulaşmış oldu.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında “merhaba” diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çocuk Festivali’nin Çocuk Tiyatroları Şenliği’ne konuk oldu. Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer’in de katılımıyla oyun, 18 Nisan Çarşamba günü 09.00, 11.00 ve 13.00 saatlerinde toplam üç temsil olarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Onat Kutlar Salonu’nda sahnelendi. Yaklaşık bin yüz çocuğun izlediği oyuna ilgi bir hayli büyüktü.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Gaziantep ile birlikte 40 binin üzerinde çocuğa ulaştı

Üçüncü Gaziantep Çocuk Festivali Çocuk Tiyatroları Şenliği için 18 Nisan’da, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ekibi ile birlikte kente bir ziyaret düzenleyen Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, çevre ve eğitim odaklı sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamak amacıyla 2008 yılında hayata geçirdiğimiz Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu kapsamında ilk sahnelediğimiz Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu ve 2010 yılından beri Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle sahnelenen La Fonten Orman Mahkemesinde adlı ikinci oyunumuz ile 2011 yılı sonuna kadar toplamda 34 binin üzerinde çocuğa çevre koruma bilinci aşıladık. 2011 – 2012 eğitim ve öğretim yılı itibariyle oyunumuzu ilk kez Türkiye Turnesi’ne çıkardık ve bu turne kapsamında beş binin üzerinde çocuğumuzu daha oyunumuzla buluşturarak toplamda 39 binin üzerinde minik tiyatrosevere ulaştık. Oyunumuzu, bu özel festival kapsamında yaklaşık bin yüz Gaziantepli minik tiyatroseverlerimizle daha buluşturmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Gaziantep ile birlikte toplamda 40 binin üzerinde çocuğumuza ulaştık. Hepimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

La Fonten Orman Mahkemesi Türkiye Turnesi ile 10 ili geziyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, La Fonten Orman Mahkemesi Türkiye Turnesi kapsamında şimdiye kadar Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Antep, Antakya, Kayseri, Niğde olmak üzere toplam sekiz ilde minik tiyatroseverlerle buluştu. Turne kapsamında Nevşehir ve Aksaray illeri de ziyaret edilecek ve toplamda 10 il gezilecek.

Gaziantep’te bir günde toplam üç temsil

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyununu, Gaziantep Çocuk Festivali kapsamında 18 Nisan Çarşamba günü, 09.00 – 11.00 ve 13.00 saatlerinde olmak üzere üç farklı temsil olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Onat Kutlar Salonu’nda sahnelendi. Oyunu, yaklaşık bin yüz çocuk izledi.

Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor

La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

Gaziantep Çocuk Festivali 28 Nisan’a kadar sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam eden Çocuk Festivali’nde Çocuk Tiyatroları Şenliği’nin yanı sıra Sinema Şenliği, Masal Atölyeleri, Spor Şenlikleri, Uluslararası Halk Oyunları Şenliği Masal Parkı Çocuk Şenliği, 6. Çocuk Oyunları Şenliği, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu Konseri, Çocuk İstismarı ve İhmali Çalıştayı, Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması Sergisi, Okul Öncesi Çocuk Şenliği, Büyükşehir Belediyesi Ritim Grubu ve Adım Adım Anadolu Gösterileri, Okul Öncesi Eğitim ve Çocuk Hakları Kongresi ve Yaratıcı Drama Atölyeleri de düzenleniyor. 28 Nisan’a kadar süren festival ile ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: www.gaziantepkultursanat.com, www.gaziantep-bld.gov.tr