Bosna Hersek 23 Nisan Şenliği

Bosna Hersek’te seçmeli ders olarak Türkçe’yi seçen çocuklara yönelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Malatya Belediyesi’nin de desteği ile özel etkinlikler düzenlenecek.

Bosna-Hersek Cumhuriyeti Yunus Emre Enstitüsü SaraybosnaTür Kültür Merkezi ile Bosna Hersek Büyükelçiliği iş birliği ile düzenlenecek etkinlikte 5 bin 500 çocuk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacak.

Malatya Belediyesi’nden Destek

Malatya Belediyesi’nin de destek verdiği Bosna Hersek 23 Nisan Şenliği kapsamında yapılacak etkinliklerde, çocukların etkinlik alanına taşınması, ihtiyaç duydukları materyaller karşılanacağı gibi, çocuklara toplamda 3 bin paket kuru kayısı hediye edilecek.

Etkinlikler TRT’ten Canlı Yayınlanacak

5 binden fazla çocuğun katılacağı Bosna Hersek 23 Nisan Şenliği, TRT’den ve Bosna Hersek’te yayın yapan televizyon kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Bosna Hersek’te Türkçe öğrenmekte olan Boşnak ağırlıklı öğrencilerin teşvik edilmesi ve Türk Kültürü’nün Bosna’ya tanıtılması amacıyla düzenlenecek şenlik, 23 Nisan 2015’te Zenica Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.