Bu festival Eskişehirli çocukların

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, birbirinden renkli konukları ve etkinlikleriyle başladı.

Gençlik Merkezi Tepebaşı sahnesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Küçük Prens” adlı oyunu ile açılışı yapılan festival, zengin içeriği ile hafta boyunca Eskişehirli sanat severlere keyifli anlar yaşatacak.

Her yıl katılımın biraz daha arttığı festival, bu yıl 6 yabancı 5 yerli tiyatro topluluğunun yanı sıra 5 ayrı atölyeden oluşan workshop çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Danny&Dessi Theatre ( Bulgaristan) topluluğu “Küçük Damla Prenses” adlı oyunla, Demilun Chişianu (Moldova) topluluğu, “Parmak Kız” adlı oyunla, State Puppet Theatre Dora Gabe Dobrich(Bulgaristan) Topluluğu “Yıldız Çocuk” adlı oyunla, Sakhalin’s Puppet’s Theatre (Rusya) “Kaderin Çizgileri” adlı gençlik oyunuyla, Cıe Lulu Larme (Fransa) “Solo’nun maceraları” adlı oyunuyla, Mityshy Puppet Theatre Ognivo(Rusya)Topluluğu “Yarın Dünde Başlar” adlı gençlik oyunuyla festivale katılıyorlar.

Eskişehir Şehir Tiyatroları Festival açılışını, Antoine De Saint Exupery’nin dünyaca ünlü romanından uyarlanan “Küçük Prens” adlı oyunu ile yapıldı.

Mavi Sahne Tiyatrosu, “Alemin En Güzel Hikayesi” adlı gençlik oyununu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Deli Dumrul” adlı oyununu, Uçan Eller Kukla Evi (Lüleburgaz) “Düş Gemisi” adlı oyununu, Tiyatro Tem topluluğu “Nasıl Anlatsak Şunu” adlı oyununu, Tiyatro Tempo “Beyaz Kalemin Renkli Dünyası” adlı oyununu sahneleyecek.

Feridun Akyürek, “Senaryodan Filme” adlı Workshop çalışmasını, Demilun Chişinau Tiyatrosu “Kendi Bedenini Kukla Olarak Kullanmak” adlı Workshop çalışmasını, Sakhalin’s Puppet’s Theatre “Black-Light Tekniği ve Kullanımı” adlı Workshop çalışmasını, Haluk Yüce “Kukla Atölye Çalışması” adlı Workshop çalışmasını festival süresince gerçekleştirecek.

Festival bu yıl, sinema ve çocuk ilişkisi üzerine yeni bir çalışma başlatıyor. Türkiye İletişim Araştırmaları Merkezi, “Çocuk Filmleri Festivali Film Gösterimi” ile sinema ve çocuk ilişkisinin ele alındığı “Çocuk Filmleri Atölyesi” çalışmasını yürütecekler.

10-15 Şubat tarihleri arasında 5 ayrı sahnede gerçekleştirilecek olan festival, geçen sene olduğu gibi bu yıl da ASSİTEJ Türkiye Merkezi ile birlikte organize edilen, Ortadoğu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sanatçıları Birliği (AMECYT) buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

Yurt içinden ve dışından birçok gözlemcinin katılacağı festivalin, uluslararası bir şenliğe dönüşmesi hedefleniyor.