Bu şenlik kaçmaz

18 Ekim’de çocuklarınızla beraber katılabileceğiniz sürprizlerle dolu bir gün sizi bekliyor. Bu yıl 4. kez düzenlenen “Görünürlük Projesi”nde çocuklara yönelik aktiviteler de bulunuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında 18 Ekim günü gerçekleştirilecek “Görünürlük Projesi” ile Galata Meydanı şenlik havasına bürünecek. Proje bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında gerçekleşiyor.

Sabah 12:00 – Akşam 10:00 Galata Gümbür Gümbür
50’den fazla katılımcı sanatçının, 40’a yakın katılımcı mekanın dahil olduğu proje tek bir güne odaklanıyor. Genco Gülan, Gonca Sezer, Engin Gürkey, Alper Akçay, Aylin Güzelbeyoğlu, Lerna Babikyan, Funda Karakuş, Bengi Heval Öz, Cem Kenar, Yeşim Ağaoğlu, Yeşim Özsoy Gülan, Deniz Aygün, Islak Köpek gibi çeşitli disiplinlerden gelen yerel sanatçıların yanı sıra bu sene projeye Mısır’dan Omar Ghayatt adlı bir performans sanatçısı ve genç sanatçı Ahmed Helmy, Hollanda’dan Peter Baren, İngiltere’den Viv Corringham katılıyor.

Julie Upmeyer ve Ina Stockem “Sanal Şef” adlı performanslarında internet üzerinden Gürcistan’a bağlanarak, katılımcılarla birlikte Gürcü yemekleri yapacaklar ve sonra yaptıklarını hep beraber yiyecekler!
Funda Karakuş, geçen yıl feci bir şekilde öldürülen performans sanatçısı Pippa Bacca’nın anısına “bıraktığı yerden” adlı performansını yapacak.

Görünürlük Çocuk Köşesi’nde Oyun Kutusu’nun oyunu, Tijen Savaşkan’ın Galata çocuklarıyla yaratıcı drama atölyeleri ve farklı mekanlarda doğaçlama turları düzenlenecek.

Yer: Galata Kuledibi ve Çevresi
Adres: Büyük Hendek Caddesi, No:37/2, Galata Kuledibi, Beyoğlu
Ücretsiz

Kuledibi Meydanı’nda Çocuk Programı

Lerna Babikyan (atölye/atelier) 13:00- 15:30

90 dk boyunca 7-11 yaş arası tüm çocuklar kendi bedenleri ve kuşlarınki arasındaki benzerlik ve farklılıkları hareket içinde keşfederken pek çok yeni kuş türünü tanıyacaklar. Yapılacak hareket araştırmalarından esinlenerek oluşturulacak küçük bir hareket kompozisyonu atölyenin sonunda hava şartlarının uygunluğuna göre isteyen katılımcılarla galata kulesi etrafında ve atölye mekanında sergilenecek.
Not: Atölyeye rahat kıyafetlerle ve bir adet yedek çorapla gelinmesi rica olunur.

Tijen Savaşkan (atölye/atelier) 14:00- 17:00

Yıllardır çocuklarla çalışan Tijen Savaşkan, Galata çocuklarıyla yaratıcı drama atölyeleri ve farklı mekanlarda doğaçlama turları düzenleyecek. 7-9 ve 10-12 yaş grubundan tüm çocuklar veya büyük yaş gruplarından çocuk kalanlar katılabilir. Atölyenin devamında Görünürlük Projesi’nin gezileceği çocuk turu var.

İSTANBULİMPRO
Ne Ala Temaşa (doğaçlama tiyatro/improvisational theatre) 16:00

“İstanbulimpro seyircisi durmaz, sadece oturmaz, belirler, katılır, oynar, oynatır, dinler, söyler, yanında her daim bir kitap taşır, güzel yemek yapmasını bilir, birbirinin sırtını kaşır, çocukların gazını alır, çölleşmeye karşı durur, gülerken karnını tutar, şiirperverdir, radyoperesttir, o en hınzır fikirlerin vücut bulmuş halidir, o bitanedir. İstanbulimpro; müzikli, şarkılı, öykülü doğaçlama gösterisi “Ne Ala Temaşa” gösterisiyle her an her yerde olabilir. ”

GONCA Sezer 16:00 (2048 madde matik-performans/performance)

Her gün içtiğimiz pet su şişelerinin üzerlerine yapıştırılan etiketlerde suyun gelecekte hangi maddelerden oluşacağı sorgulanıyor. 2048 yılında temiz su bulabilme olasılığımız üzerine olan bu performans, etiketli suların satışıyla gerçekleştirilecek.