Bursa Bilim Şenliği Sona Erdi

Türkiye’de düzenlenen bilim şenliklerinin başında gelen Bursa Bilim Şenliği, bu yıl 4.kez gerçekleştirildi. 8, 9, 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen 4. Bursa Bilim Şenliği; çocuklar başta olmak üzere; bilim, sosyal yaşam, tasarım gibi alanlarla ilgilenen herkes büyük ilgi gösterdi.

1-bursa-bilim-senligi (151)1-bursa-bilim-senligi (151)8 Mayıs Cuma günü başlayan Bursa Bilim Şenliği’nde bu yıl ilk defa, projeler de yarıştı. Çocukları bilimle ilgilenmeye teşvik etmek, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirici çalışmalar yapmalarında yardımcı olmak amacıyla ortaokul, lise ve üniversite kapsamında, projeler yarıştı.

2015 yılında, Bursa Bilim Şenliği teması “Tasarım ve İnovasyon” olarak belirlendi. Bilimi, sokağa taşımak ve herkesin bilimle ilgilenmesini sağlama misyonuyla yola çıkan Bursa Bilim Şenliği, çocukların bilimle ilgilenmesini teşvik ederek, geleceği şekillendirmelerini hedefliyor.

Bursa başta olmak üzere, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden ziyaretçilerin katılım sağladığı Bursa Bilim Şenliği için, “Ailecek Gelin” mottosunu kullanılmasının nedeni de, aynı şekilde her yaştan insanın bilimle ilgilenmesini sağlamak.

Ortaokul ve lise düzeyinde yüzlerce çocuğun katıldığı Bursa Bilim Şenliği Tasarım ve İnovasyon yarışması kapsamında; ortaokul ve lise düzeyinden 15’er öğrenci, teknik lise düzeyinden ise 20 öğrenci finale kaldı.

4. Bursa Bilim Şenliği’nde Neler Oldu?

Bursa Bilim Şenliği’nde bu yıl 40 atölye çeşitli etkinlikler ve deneyler ile bilimin aslında hiç de uzak olmadığını göstermeyi hedefledi. “Bilim Sokakta” sloganını sıklıkla kullanan Bursa Bilim Şenliği, çocukların deneylere doğrudan katılmasını sağlayarak, hem yaratıcılıklarını geliştirmelerini hem de benzer deneyleri ve projeleri kendilerinin yapabileceklerini görmelerini sağladı.

Atölye Çadırları

Genova Bilim Merkezi, Maker Faire İstanbul, Lego Education, Bilim Kahramanları Derneği, BUTGEM, BUTEKOM, SAITEM, THK Bursa Şubesi gibi kurumların da aralarında olduğu katılımcılar çocuklara fizik, kimya, biyoloji, uzay bilimleri, arkeoloji gibi birçok alanda bilgi verdi ve atölye çadırlarında yapılan deneyler ile çocukların öğrendikleri bilgilerin kalıcı olması hedeflendi.

 

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022