Çocuk Gelişimi

C Vitamininin Çocuk Sağlığındaki Önemi

Çocuğunuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli pay sahibi gıda takviyelerinden biri C vitaminidir. Doğal yollardan alınabilmesinin dışında, vitamin takviyeleri ile de alınabiliyor.

Çocuğunuzun vücudu C vitaminine, gelişim sürecinde vücudunun üreteceği bazı kimyasal maddeleri oluşturmak için ihtiyaç duyar. Aynı zamanda C vitamini, çocuğunuzun bağışıklık sistemini geliştirerek onu virüs ve bakterilere karşı korur. Özellikle kış aylarında, yaygınlaşan virüs salgınlarından korunması için çocuğunuza bol bol C vitamini vermelisiniz.

C vitamini

Yetersiz alındığında, kemiklerde zayıflık, kansızlık, demir eksikliği ve başka tıbbi rahatsızlıklara yol açabilir. Çocuğunuzun vücut gelişimini sağlıklı tamamlayabilmesinde öncelikli ihtiyaçlarından biridir.

Vücuduna girecek zararlı madde ve toksinlerden korunması da yeterli miktarda C vitamini alması ile mümkün. Çünkü C vitamini, en önemli anti-oksidanlardan biridir.

C vitamini, insan vücudu tarafından üretilemediğinden çocuğunuzun C vitamini ihtiyacını dışarıdan karşılamanız gerekmektedir. Uzmanlara göre, öncelikle doğal yollardan C vitamini takviyesini tercih etmeniz gerekiyor. Çocuğunuzun C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeleri tüketmesini sağlayarak vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamini ona verebilirsiniz. Özellikle turunçgil cinsi meyveler, C vitamini deposu olarak biliniyor.

Eğer C vitaminini doğal gıdalarla değil de çeşitli vitamin ilaçları ile sağlıyorsanız:

  • Sağlık Bakanlığı ya da Tarım Bakanlığı tarafından onaylı olup olmadığına,
  • Zararlı etkilerinin olmadığının klinik yöntemlerle saptanmış olmasına,
  • Doz miktarının her yaş için klinik deneylerle saptanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de, birçok insanın vitamin kullanımının risksiz olduğu yanılgısına düşerek doktor tavsiyesi olmadan çocuğuna vitamin takviyesi sağlayacak ilaçlara yönelmesidir. Doktorun önermediği bir vitamin ilacının, yanlış doz aşımı ile verildiği takdirde, çocuğunuzun sağlığına yarardan çok zarar verebileceğini unutmayın.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir