Caddebostan Basketbol Okulları açılıyor

Basketbol okulu ilk bakışta hafta sonları yapılan sportif bir sosyal faaliyet olarak gözükse de çocukların kişilik gelişimini önemli derecede etkileyen bir çalışmadır. Basketbol okuluna devam eden çocuk sezon içerisinde yeni dostluklar kurar, fiziksel olarak güçlenir, reflekslerini geliştirir, kazanmayı/kaybetmeyi ve bu duyguları hazmetmeyi öğrenir. Tüm bunların ötesinde bir takımın parçası olur. Bu nedenle basketbol okulu aslında hayat okuludur. Paylaşmak, mücadele etmek, engeller karşısında pes etmemek, düştüğün de yeniden ayağa kalkabilmek; basketbol sporu aracılığı ile bir çocuğa öğretilebilecek en değerli davranışlardır. Bu davranışlar, içeriği özenle hazırlanmış iyi bir program ve bu programı uygulayacak nitelikli eğiticiler ile gerçekleşir. Basketbol okulunda kalite de burada devreye girer.

Caddebostan Basketbol Okulu faaliyetleri ile çocuklara ve gençlere basketbolun incelikleri öğretilirken; onları iyi bireyler olarak yetiştirmek ve özgüvenlerini güçlendirmek hedefleniyor. Caddebostan Basketbol Okulları, basketbol sporunun çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmalarında önemli bir tecrübe olduğu fikri ile çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Kadıköy bölgesinin en güzel semtlerinden Ataşehir’ de iki farklı spor salonunda gerçekleşmekte olan basketbol antrenmanları 6-17 yaşlar arasında; basketbol sporunu seven, becerilerini geliştirmek ve bir takımın parçası olmak isteyen tüm çocuk ve gençler katılabilir. Çalışma grupları öğrencilerin yaşlarına, fiziki yapılarına ve basketbol seviyelerine göre oluşturuluyor.

Basketbol okulunda çalışmalar her yıl Eylül ayının ikinci hafta sonu başlıyor ve Mayıs ayının son hafta sonuna kadar devam ediyor. Antrenmanlar Cumartesi ve Pazar günleri 1 saat 15 dakikalık periyotlar halinde gerçekleşiyor.