Celal Bayar Üniversitesi Bahar ve Bilim Şenliği Başlıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bahar  ve Bilim Şenliği 12 Mayıs 2015 ‘te yapılacak.

Bu yıl 22. si düzenlenecek olan Celal Bayar Üniversitesi Bilim ve Bahar Şenlikleri 12 Mayıs 2015 saat 11.30’da  Celal Bayar Üniversitesi Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Şenlikte üniversitelerarası Temel Bilimler, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler kategorileri Proje Yarışması ve Genç Girişimciler Proje Yarışması’nın yanı sıra çocuklar tarafından büyük ilgi gören “ Mini Sumo” ve “Çizgi İzleyen”  kategorilerinde Robot yarışması da gerçekleştirilecek.

Bünyesinde yer alan kategorilerde ilgiyi arttırmayı hedefleyen şenlik,  üniversitelerde  yapılacak olan önemli projelere finansal desteği yaratarak bu projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyor.

“Mini Sumo “da Şenlikte Yerini Alacak

Çocukların ilgisini çeken Mini Sumo   yarışması Japon sumo güreşlerinden esinlenerek aynı güreşin robotlar ile yapılmasıyla gerçekleşecek.

Mini sumo robot yarışmaları “dohyo” adı verilen mat siyah renkli, dışı beyaz şeritle kaplanmış oyun alanı üzerinde yapılacak. Yarışma başlamadan önce katılımcı robotlar, sayılarına göre gruplara ayrılacaklar. Yarışmada her robot grubundaki diğer robotlarla raunt şeklinde maçlar yapacak. Her raunt en fazla iki dakika sürecek olup, 2 raundu alan robot maçı kazanacak.

Eşitlik durumunda ise tekrar karşılaşma gerçekleştirilecek . Eğer arka arkaya gelen 5 rauntluk seri sonunda eşitlik bozulmazsa, maçın galibini hakemler belirleyecek. Yarışma hakeminin, robotun  karşılaşmaya hazırlanması işareti vermesinden itibaren 3 dakika içerisinde ringe robot  gelmez ise hükmen yenilmiş olarak kabul edilecek.

Şenlik  Farklı Faaliyetlere Ev Sahipliği Yapacak

Farklı faaliyetlerin de yapılması ile Celal Bayar Üniversitesi Bahar ve Bilim Şenliği’nin coşkulu bir şekilde kutlanması amaçlanıyor.

Şenlik kapsamında 12 Mayıs 20:30’da Celal Bayar Üniversitesi Demirel Kültür Merkezi Açık Amfide Koliva Grubu sahne alırken, 13 Mayıs 2015 tarihinde saat: 20.30’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde  Şenlik Yarışmaları Ödül Töreni gerçekleşecek. 14 Mayıs saat 20:30’da ise Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi Çim Sahada Kolpa Gurubu öğrencilerle birlikte sevilen şarkılarını seslendirecek.

Eğlenceli faaliyetlerle şenliğe renk katmayı amaçlayan Celal Bayar Üniversitesi şenlik süresince tiyatro gösterileri, konserleri, resim ve grafik sergileri ile basketbol, futsal ve voleybol karşılaşmaları da düzenleyecek.

Onkoloji Hastahanesi’ne Yardım Etkinliği

Şenlikte CBÜ Optimum Kulübü tarafından hazırlanan Birlik Projesi. Proje ile Hafsa Sultan’ın 30 bin raptiyeden oluşan dev bir portresi yapılacak.

Portre, tanesi 1 TL olarak satılacak olan raptiyelerden oluşturulacak. Portre yapımı için satılan raptiyeler ile  CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji servisinde yatan her bir çocuğun hayali gerçeğe dönüştürülecek.

30 bin raptiyeden oluşan portre ile öğrenciler Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçlayacak.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 22. Bahar ve Bilim şenliği 12 Mayıs 2015 saat 11:30’da kapılarını katılımcılarına açacak.