Çılgın Bilim Hafta Sonu Akademileri Başlıyor

Çocukları bilimin eğlenceli yüzü ile tanıştırmak ve bilime daha çok ilgi duymalarını sağlamak amacıyla birbirinden ilginç ve eğlenceli, görsel düzeyi yüksek etkinlikler düzenleyen Çılgın Bilim, Hafta Sonu Akademileri’ne başlıyor.

Hafta Sonu Atölyeleri çocukları bilim ile buluşturuyor!

19 Nisan 2014 – 31 Mayıs 2014, tarihleri arasında her Cumartesi, 1 buçuk saatlik programlar halinde (toplam 6 hafta süren) “Çılgın Bilim Akademisi” için kayıtlar başladı. Eğlen-Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezi’nin birlikte gerçekleştireceği 4-6 ve 7-11 yaş arası katılımcılara yönelik akademi sonunda, sertifika veriliyor.

4-6 Yaş grubu için Hafta Sonu Akademisi

Eğlen Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezi’nin birlikte gerçekleştireceği 4-6 yaş arası katılımcılara yönelik, sertifikalı “Çılgın Bilim Atölyesi” yeni dönemde de konusunda uzman eğitmenleri ile atölyelerine devam ediyor.

Bitkilerle Bilim: Tohum ekiminin nasıl yapıldığını öğreniliyor. Çocuklar, kendi tohumunu ekerek, onu büyütmeye çalışıyor.

Çizelim Uçalım: Çocuklar, tabela üzerinde doğru bağlantıları kuruyor, renklendiriyor ve bir uçak modeli yaratıyor.

Pil Böcek: Çocuklar, pile bağlanan ışık devreleri ile eğlenceli böcek modelleri yapıyor.

Canlılar Dünyası: Havada, karada ve suda yaşayan canlıları tanımak ve sınıflandırmak. Oluşturulacak 3 farklı ortamla, öğrencilerin canlılar ve yaşadıkları ortamları eşleştirmeleri ve karar vermeleri sağlanıyor.

Sihirli Kimya: Öğrenci, maddelerin iç yapısının nasıl olduğunu uygulayarak öğreniyor ve kimyanın beklenmedik sonuçlarını gözlemleme şansı buluyor.

Vücudumuzu Tanıyalım: Çocuklar, vücudumuzu ve iç organlarınızı tanıyarak, deney ile öğreniyor ve başka mekanizmaların da olduğunu fark ediyor.

7-11 yaş grubu için Hafta Sonu Bilim Akademisi

7-11 yaş arası katılımcılara yönelik, sertifikalı “Hafta Sonu Bilim Akademisi” yeni dönemde de konusunda uzman eğitmenleri ile atölyelerine devam ediyor.

Enerji Avcıları: Etkinlik süresince doğada gerçekleşen her işin aslında enerjinin bir biçimi olduğu deneylerle kanıtlanıyor ve enerji verimliliği konusunda Eğlen Bilim’in hazırladığı oyun, katılımcı öğrencilere oynatılıyor. Duvar malzemelerinin öğrenciler tarafından seçileceği bir ev modeli yapılıyor ve belirli sürelerde ısıtılarak yalıtım özellikleri belirleniyor. Oyunda, avcılara büyük iş düşüyor. Ellerindeki yalıtım malzemeleri ile en çok enerjiyi koruyan avcılarımız, geleceğimizi de güvenceye alıyor.

Hareket ve Sürtünme: Eğlen Bilim tarafından özel olarak dizayn edilmiş bir atölyedir. Sürtünme kuvveti, atölye için tasarlanmış özel parkurlarda özel araçlar ile yapılan uygulamalar yardımıyla somutlaşıyor, ölçülebiliyor, karşılaştırma yapılarak konunun anlaşılması sağlanıyor.

Elektronik Atölyesi: Elektrik hakkında bilgi sahibi olunuyor ve basit bir elektrik devresinin nasıl yapıldığı setler yardımıyla uygulanıyor. Kısa devre yapmadan ya da bir ampül patlatmadan, elektriğin yolu ve yolunda karşılaştığı engeller öğrenilmeye çalışılıyor.

Güneş Enerjisi: Bu atölyede amaçlarını, güneş enerjisinden etkili bir biçimde yararlanmak ve güneş enerjisinin gücünü kontrollü deneyle gözlemlemek oluşturuyor.