ÇOÇA’dan çocuk hakları festivali

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi(ÇOCA), 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nü santralistanbul’da çocuklarla beraber kutluyor.

Emniyettepe İlköğretim Okulu, Silahtarağa İlköğretim Okulu ve Eyüp Belediyesi Çocuk Meclisi`nden yaklaşık 240 çocuğun katılacağı etkinlikte çocuklar bir yandan haklarını öğrenirken bir yandan da eğlenme fırsatı bulacak.

20 Kasım Çocuk Hakları Şenliği`nde çocukların kendi ilgi alanlarına göre katılacağı resim, sanat, kolaj, eleştirel okuma, yaratıcı yazarlık, drama ve çocuk haklarına ilişkin farkındalık atölyeleri bulunuyor.

2007 Kasım’dan itibaren faaliyetlerine başlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) tüm çocukların toplumda eşit olarak var olabilmelerine katkı sağlamak için çocuk hakları üzerine eğitim modelleri üretmekte ve yaygınlaştırmaktadır. ÇOÇA bu doğrultuda çocukların yanısıra aileleri, öğretmenleri ve çocuklarla çalışan kurumları da güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Yaptığı tüm çalışmaları çocukların katılımıyla gerçekleştiren ÇOÇA, aynı zamanda araştırma ve savunu çalışmaları yaparak, Türkiye`nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda çocuk alanında oluşturulan politikaların gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamakta ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktadır.

Tarih: 20 Kasım 2008, Perşembe
Saat: 10:00 – 17:00
Yer: santralistanbul