Programın öğretmen kadrosu Suzuki Metodu konusunda özel olarak eğitilmiş ve aynı zamanda Avrupa Suzuki Derneğinin sertifikalı eğitmenlerinden oluşuyor. Eğitmenler yedi yaş ve üstü çocuk ve yetişkinlere klasik keman eğitimi veriyor.
Klasik Keman Eğitimi Nedir?
Teknik çalışma, temel müzik eğitimini ve keman repertuvarını içeriyor. Derslerin süresi 1 saattir.
Suzuki Metodu Nedir?
Japon kemancı ve eğitimci Shinichi Suzuki (1898-1998) tarafından çocuklar için geliştirilmiş bir müzik eğitimi felsefesi ve metodudur. Temeli dinlemeye, tekrar etmeye ve grupla çalmaya, dayanır. Metodun felsefesi, yeteneğin sadece doğuştan değil, doğru eğitimle edinilebileceğidir.
Velinin Rolü
Yetenek eğitiminde Veli hayati bir unsurdur. Suzuki Metodu veliden zaman, sabır ve öğretim felsefesine bağlılık talep eder. Veli öğretmenden enstrümanın temel özellikleri ve öğretim yöntemleriyle ile ilgili bilgi edinir, evdeki öğretmendir ve bu yüzden öğrenciyle birlikte tüm derslere katılmak, dersi takip etmek ve not tutmakla yükümlüdür. Ayrıca ders dışında öğrencinin müzikten ve enstrümanından kopmamasını sağlamak için çalışılan eserlerin kayıtlarını dinletmek, günlük çalışmaların ve tekrarların düzenli olarak yapılmasına yardımcı olmak temel görevleri arasındadır.
Dersler
Programa kayıt olan öğrenciler her hafta alacakları bireysel derse ek olarak grup dersine katılabiliyorlar. Grup dersleri sadece bireysel derslerde öğrenilenleri takviye etmekle kalmayıp, aynı zamanda çocuklara farklı seviyelerdeki yaşıtlarını gözlemleme imkanı da sunuyor. Bireysel dersler dört yaş için en fazla 10 dakika sürüyor.
Gerekli Materyaller
⢠Suzuki Keman Metodu I (Kayıt sırasında program koordinatörlüğünden temin edilebilir)
⢠Suzuki Keman Metodu I CD (Kayıt sırasında program koordinatörlüğünden temin edilebilir)
⢠Sevgiyle Eğitmek Suzuki, Shinichi (Kayıt sırasında program koordinatörlüğünden temin edilebilir)
⢠Öğrenciye uygun ölçüde keman (Ölçüsü öğretmen tarafından karar verilecek olan enstrüman kayıt sırasında program koordinatörlüğünden temin edilebilir)
Bilgi için KadirHas Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Keman Eğitimi programı Koordinatörü Jülide Yalçın Dittgen ( 05066101302)
Hafta sonu ders programı
Dönem (10 Hafta)
27-28 Kasım 2010 – 5-6 Şubat 2011 (1-2 Ocak ders yok)
Dönem (10 Hafta)
12-13 Şubat 2011- 16-17 Nisan 2011
Dönem (16 Hafta)
19-20 Şubat 2011- 23-24 Nisan ders yok-30 Nisan-1 Mayıs devam- 11-12 Haziran 2011