Çocuk Bilişim Zirvesi, 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde çocuklar ve ziyaretçiler ile buluşacak.
Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Çocuk Bilişim Zirvesi, çocukların ve gençlerin teknoloji kullanımında ilerleyerek üretici konumunda olmayı öğrenmelerini ve ebeveynleri de bu konu hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.
100’e yakın oturumda birbirinden önemli uzman konuşmacıların yer alacağı zirvede, çocuklar da eğlence üniteler ve workshop alanlarında bir araya gelerek farklı konularda eğitimler alacaklar.
Çocuk Bilişim Zirvesi, 23-24 Mayıs tarihleri arasında farklı konseptlerde yapılacak olan workshoplarla çocuklara farklı başlıklar altında eğitimler sunacak.
Zirvenin ilk gününde Kadir Has Üniversitesi FabLab’da Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in kurucusu olduğu Bilişim Garaj Akademisi çocuklarla buluşacak. Atölye kapsamında çocuklar eğitmenlerin rehberliğinde tasarımlar yaparak bu tasarımları 3D baskı cihazlarında basacaklar.
Maker Türkiye Koordinatörü Ongun Tan, fuaye alanına iki gün sürecek olan bir workshop kuracak. Bu workshopta çocuklar gönüllü eğitmenlerle birlikte basit elektronik devreler oluşturacak, makine ve bilgisayarların temel çalışma mantığını uygulayarak öğrenecekler.
Fuaye alanında yapılacak olan MandalaArt atölyesi ile çocuklar boyama sırasındaki ruh hallerine ilişkin olumlu izlenimleri uygulayarak deneyimleyecekler.
Merlin’in Kazanı’nın kurucusu Murat Oktay ‘Video Oyun Tarihinde Yolculuk’ başlıklı bir sergi ile 1970’ten bu yana topladığı kişisel oyun konsollarını 2 gün boyunca fuaye alanında katılımcılara sergileyecek.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin desteğiyle etkinlik alanına çocukların ve büyüklerin ilgiyle oynadığı Xbox köşesi kurulacak.
Negma ünvanına sahip Yıldız Çokcoşkuner, düzenleyeceği eğitimlerle çocuklara DJ’liği öğretecek
Doğa Koleji tarafından yapılacak olan Kodlugame Atölyesi ile 10-14 yaş arası çocuklara proje geliştirme ve uygulama basamaklarını göstermek amacıyla Kodlugame isimli grafik tabanlı bir yazılım geliştirme programı öğretilecek.
ArtıSağlık, ilkyardımın önemini vurgulayarak, atölye çalışmalarında çocuklara uygulamalı ilkyardım dersi verecek.
Ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği Çocuk Bilişim Zirvesi’nde , “Teknolojiye Doğan Çocuklar” başlığı altında CSID Avrupa Direktörü Andrew Thomas, gelişen siber çağda gerek ebeveynlerin gerekse de çocukların dijital kimliklerinin korunması yönünde dikkat etmesi gerekenleri paylaşırken, Psikoterapist Iris Steinfeld ise teknolojiye doğan Z Kuşağı çocuklarını eğitiminden, gelişimine, ebeveynlerin onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğine kadar detaylı bilgileri aktaracak.
İki gün boyunca sürecek olan Çocuk Bilişim Zirvesi’nde ayrıca Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, Akademisyen Duygu Mutlu Bayraktar da aileleri bilgilendirecek.
Eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence ana kategorilerinde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Çocuk Bilişim Zirvesi ücretsiz olarak herkesin katılımına açıktır.
Katılmak isteyen aileler www.bzcocuk.com adresinde bulunan “Online Kayıt” formunu doldurularak ücretsiz giriş hakkı sağlayabilecekler.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.