Çocuk hakları konulu kısa film yarışması

Türkiye’de ilk kez İstanbul Üniversitesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Çocuk Vakfı kurumsal paydaşlığında, Aile ve Çocuk Bakanlığı’nın desteklerinde ve TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin’in himayelerinde 26 – 28 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde Hakları Çalınmış Çocuklar konulu kısa film yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya 15 dakikayı aşmayan kısa filmler katılabilecek. Filmlerin, uluslar arası alanda izlenebilmesi için İngilizce alt yazıları tamamlanmış olarak gönderilmesi gerekir. Kısa filmler ikişer DVD kopyası ( İki adet adet Türkçe, iki adet İngilizce altyazılı ) gönderilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Ekim 2010 Dünya Çocuk Günü olarak belirtildi. Yarışmanın sonuçları 20 Kasım 2010 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıklanacak.

Ödül töreni I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek. Kısa film yarışmasının maddi ödülü 10.000 TL’dir.

Başvuru Koşulları

1. Yarışmaya 18 yaşından büyük her T.C. vatandaşı katılabilir.

2. 15 dakikayı aşmayan kısa filmler yarışmada yer alabilir.

3. Filmlerin, uluslar arası alanda takip edilebilmesi için, İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak başvurmaları gerekmektedir.

4. Sinema ve video filmleri birlikte değerlendirilir.

5. Ödül alan film ya da filmlerin ticari amaç gözetmeksizin I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi etkinliklerinde yer alması, çocuk hakları kültürü bağlamında ve televizyonlarda tanıtım amaçlı gösterime sunulması yönetmeni tarafından kabul edilmiş sayılır.

6. Ön elemeyi geçen filmler I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi etkinlik programlarında çocuk ve yetişkinler için gösterime sunulacaktır.

7. Kısa filmler iki’şer DVD kopyası ( iki adet Türkçe, iki adet İngilizce altyazılı ) gönderilecektir.

8. Telif hakkı konusunda sorumluluk eser sahibine aittir.

9. Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Ekim 2010 Dünya Çocuk Günü’dür.

10. Yarışmanın sonuçları 20 Kasım 2010 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıklanır.

11. Ödül töreni I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi ( 26-28 Kasım 2010 ) etkinlikleri içinde düzenlenir.

12. Kısa film yarışması ödülü 10.000 TL’dir. Seçici kurul, özel ve özendirme ödülüne değer bulduğu filmlere ödül verilmesine yetkilidir.

Seçici Kurul

Atalay Taşdiken ( Yönetmen )
Can Soysal ( TRT Çocuk Koordinatörü )
İhsan Kabil ( Sinema Eleştirmeni )
Mustafa Ruhi Şirin ( Çocuk Vakfı Başkanı )
Semih Kaplanoğlu ( Yönetmen )

Yarışmaya;
cocukvakfi@hotmail.com adresininden ya da 
0 212 240 23 83 – 240 41 96 nolu telefondan başvurabilirsiniz.