Çocuk ve gençler dünyaca ünlü bilim adamlarının eğitmenliğinde zoolojiden astronomiye, arkeolojiden kriptolojiye, 34 farklı yaz okulu seçeneğiyle bilime “merhaba!” diyecekler. Öğrenciler yaz okullarının yanı sıra eğitim modülleri ve gezilerle safari ve keşif turlarına katılabilecekler. Kenya, Kutuplar, Japonya, Cern Deneyi, Roma Medeniyeti ve Güvercin Kayası arkeoloji kazısı düzenlenecek gezilerden birkaçıdır.
Yaz okullarına ve modüllere katılan bütün öğrenciler “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programına” adaydırlar. Bu çalışmalar sırasında öğretim üyelerimizin dikkatini çekecek ölçüde ilgiye ve yeteneğe sahip öğrenciler öğretim üyelerimiz tarafından seçildiği takdirde “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programına” kabul edilirler. Bu uzun yıllar sürecek bir programdır. Genç Bilim İnsanları mentor öğretim üyesinin yol göstermesi ile çeşitli laboratuar çalışmaları, okuma çalışmaları ve projeler yaparak ilgi duydukları bilim alanında erken yaşta uzmanlaşmaya başlar. Gerekli görülen hallerde yurtdışında bilim adamları eşliğinde seminerlere ve kongrelere katılırlar. Yabancı dilleri takviye edilir. Yabancı dilleri yeterli düzeye gelen öğrenciler ABD ve Avrupa’nın ilgili alandaki en iyi üniversitelerinde yaz okullarına gönderilirler. Gerekli kitap ve materyaller “Genç Bilim Adamı Yetiştirme Programı ” görevlileri tarafından kendisine ücretsiz sağlanır. Bu çalışmalar için gerekli mali kaynak.Genç bilim adamları’mızı destekleyecek sponsorlar tarafından sağlanır. Bu programın amacı bilimde önemli aşamalar kathedecek ” Nobel Ödülü” alma potansiyelli bilim insanlarını ülkemize kazandırmaktır. Genç bilim adamı yetiştirme programı uzun yıllar boyu sürecek zorlu bir yol olduğundan seçilen öğrencinin kendi isteği ve ailesinin yazılı onayı aranan şartlar arasındadır.
İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi bir yıllık bir ön çalışmanın ardından İstanbul Üniversitesi Senatosu kararı ve Yüksek Öğrenim Kurumu onayı ile Şubat 2010′ da kurulmuştur. Bu ön çalışmada öncelikle dünyadaki iyi uygulamalar yerlerinde incelenmiş ve başta İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi olmak üzere Türkiye’de İlköğretim ve Lise’deki öncü kamu ve özel kuruluşlarından görüşler alınmıştır. Dünyada ilk 500’e giren tek üniversite olan İstanbul Üniversitesi’nin alanlarında öncü olan bilim adamlarının katkıları alınmış ve proje geliştirilmiştir. Yönetim ve organizasyon başlığı altında görülebileceği gibi üniversitemizin yüzlerce mensubunun özenle yaptıkları çalışmaların sonucu ortaya çıkan programın dünyadaki bu alanda yapılan faaliyetlerin en iyisi ve en kapsamlısı olduğu rahatça söylenebilir. İstanbul Üniversitesi bu çerçevede yapılacağı geniş çaplı faaliyetler ile birçok öğrencinin hayatını olumlu yönde değiştirmeyi amaçlamaktadır.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.