Tarık Demirkan, Can Çocuk Yayınları'ndan çıkan ve serinin ikinci kitabı olan "Dünya Halklarından Hayvan Masalları 2 kitabında, farklı kültürlerin masallarını bir araya getiriyor.
Amerika’dan Afrika’ya, Sibirya’dan Japonya’ya kadar çok geniş bir coğrafyadan süzülüp gelen bu pek işitilmedik masallar, birçok sorunun da cevabını arıyor. “Maymun iştahlı” deyiminin nasıl doğduğunu, tavşanın kuyruğunun neden kısa olduğunu, keseli hayvanların nasıl ortaya çıktığını ve daha pek çok sorunun cevabını masallarla veriyor.
“Kültürlerimiz farklı olsa da dünyamız tek. Masal her ülkede masaldır, çocuk da her ülkede çocuk,” gerçeğine inanan Tarık Demirkan, okunan bir masalın ardından bir çocuğun yüzünde beliren bir gülümsemenin ve dünyayı anlamaya çalışan çocuk için harcanan emeğin her şeye değeceğini düşünüyor.
“Bülbül şarkısını bitirince kral yerinden fırlamış ve kimseye yapmadığı kadar büyük iltifatlarla bülbülü tahtına götürmüş ve sakanın yerine, sağına oturtmuş. Daha sonra yemeği bitirip salondan çıkarlarken en önde bülbül gidiyormuş. İkinci sırada sığırcık ve en arkada da saka geliyormuş. Kral, bülbülü kuşlar arasındaki baş şarkıcı olarak atamış. O zamandan beri de en iyi ötücü kuş olma unvanını elinde tutuyor.”
"Dünya Halklarından Hayvan Masalları 2" adlı çocuk kitabının içinden "Kızılderililer En Sadık Dostları Olan Köpeği Nereden Buldular" adlı masal için tıklayınız.
"Dünya Halklarından Hayvan Masalları 2" adlı çocuk kitabının içinden "Güvercinler Ne Diye Bağırır" adlı masal için tıklayınız.