Çocuklar için düzenlenen girişimcilik etkinliklerinin hedefi
Üreten toplumların tüketen toplumlara göre daha gelişmiş olması, hızlı ve çok kanallı bilgi akışı nedeniyle bilen değil, bilgiyi kullanan toplumların ilerliyor olması sebebi ile girişimcilik, 21. Yüzyılın önemli bir paradigması halini almıştır. Bu durum ülkemizde de fark edilmiş ve girişimciliğe özendiren pek çok model geliştirilmiştir. Her beceri gibi girişimcilik becerisinin de eğitimle ve özellikle ilköğretimle kazandırılabileceği bilinmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ilköğretim programlarında da “Girişimcilik” bir beceri olarak ele alınmış ve ders kazanımlarıyla ilişkilendirilmiştir. 4. ve 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretim Programlarında “Girişimcilik” becerisi aşağıdaki hedeflerin kazandırılması öngörülecek biçimde yapılandırılmıştır:
* Meslekleri ve çevresindeki iş yerlerini tanıma
* Çevresindeki tanınmış ve başarılı girişimcileri tanıma
* Kişilerin ekonomi içinde, çalışan ve tüketici olarak oynadıkları rolleri keşfetme
* Eğitimin kendi gelecekleri üzerindeki önemli rolünü anlama
* Ekonominin temel kavramlarını edinme
* Girişimciliğin karşı karşıya olduğu zorlukları anlama
* Yenilikçi fikirler sunma ve ürünler tasarlayabilme
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.