Hayvan Hakları Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından, TÜSEV’in (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı) Destekle Değiştir etkinliği desteği ile hayata geçirilen “Çocuklar İçin Hayvan Hakları ve Türcülük Atölyeleri” Bilgi Üniversitesi’nde başladı.
12 Haziran Pazar günü, Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen atölyede, çocuklarda hayvan hakları farkındalığı ve çocukların türcülük hakkında bilgi edinmesini amaçlayan konular tartışıldı. Türkiye’de ilk düzenlenen ve hayvan hakları ve çocuk hakları üzerine çalışan çeşitli meslek gruplarını ve aktivistleri bir araya getiren “Çocuklar İçin Hayvan Hakları ve Türcülük Atölyeleri”, çocuklarla birlikte hayvan haklarını ve türcülüğü konuşmak üzere, 5 pilot bölgede tartışılmaya devam edecek.
Atölyeye psikolog, öğretmen, çocuk gelişim uzmanı, avukat, akademisyen gibi çalışmacıların yanı sıra, çocuk hakları ve hayvan hakları aktivistleri de katıldı. Atölye kapsamında, çocuk hakları ve hayvan haklarının benzerliği, hak mücadelesinde karşılaşılan sorunlar, hakları olan bireyler oldukları bilincinin çocuklarda oluşmasına katkıda bulunulması için farklı yöntemler gibi konular tartışıldı.
Çocuklar İçin Hayvan Hakları Çalışması Türkiye’de Bir İlk
HAGİD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özgüner, çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak; çocuklara yönelik hayvan hakları farkındalık çalışmalarının sevgi ve merhamet sınırlarında kaldığını söyledi. Sevginin önemli olduğunu düşünmekle birlikte, atölyenin amacının çocuklara hayvan sevgisi aşılamak değil, bir ayrımcılık çeşidi olan türcülüğü sorgulamaya başlatmak olduğunu belirtti.
Hayvan hakları aktivistleri tarafından yürütülen “Çocuklar İçin Hayvan Hakları ve Türcülük Atölyeleri” çalışmalarının, sosyo-kültürel açıdan farklı olan beş pilot bölgede çocuklarla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Atölyeler, çocukların hem kendi sahip oldukları hakların hem de hayvan haklarının farkına varmalarını; hayvanların bir mal değil, hakları olan canlılar olduğunu kavramaları ve türcülük hakkında bilinçlenmelerini hedefliyor.
(Kaynak: Bianet)
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.
Yorumları Göster
Acaba insanlar neden uçamaz