Çocuklar için iş başındalar

Show TV’nin, TOÇEV ve MEB işbirliğinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi olan ‘Yaşasın Okulumuz’ kampanyası kapsamında hayata geçen ‘Yüzüm Umuttur’ fotoğraf sergisi TAV Galeri’de!

Show TV, 2004 yılında başlattığı, 200 köy okulunun onarımını gerçekleştirdiği ‘Yaşasın Okulumuz’ sosyal sorumluluk kampanyasını TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürüyor.

Bugüne kadar 200 köy okulunun onarıldığı kampanya, Samsung Türkiye’nin ana destekçisi olduğu ‘Yüzüm Umuttur’ fotoğraf sergisi ile yeni bir soluk kazandı. Onarılmayı bekleyen okulların çocukları, hayallerini ve umutlarını Okan Bayülgen, Bennu Gerede, Nihat Odabaşı, Serdar Bilgili, Tamer Yılmaz ve Tahsin Aydoğmuş’un objektiflerinden anlattılar.

İlk olarak İstanbul Taksim Meydanında sergilenen ‘Yüzüm Umuttur’ fotoğraf sergisine şimdi de TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde bulunan TAV Galeri ev sahipliğinde devam ediyor.

9 Ağustos 2009, Pazar gününe kadar açık kalacak ‘Yüzüm Umuttur’ Sergisinin açılışı 9 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 11.00’de fotoğraf sanatçılarının katılımı ile gerçekleşti.

Ünlü sanatçıların objektifinden yansıtılan umutları gerçek kılmak, çağdaş eğitime katkıda bulunmak isteyenler ‘Yüzüm Umuttur’ sergisinin kitap, kartpostal ve posterlerini, TAV Havalimanları Holding ve Unifree ortaklığında kurulan gümrük hattı dışı eşya satış mağazacılığı ATÜ Duty Free alanındaki Old Bazaar mağazasından satın alabilecekler.

“Türkiye’de onarılmamış Köy Okulu Kalmayana Dek Yolumuza Devam Edeceğiz”
‘Yüzüm Umuttur’ projesine ilişkin bir değerlendirme yapan Show TV Yönetim Kurulu üyesi Zeynep K. Gönenç, Türkiye’de onarılmamış köy okulu kalmayana kadar devam edecekleri sloganıyla yola çıktıkları ‘Yaşasın Okulumuz’ kampanyasına bu proje ile yeni bir boyut kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

“Yüzüm Umuttur projesi ile daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz”
Gönenç sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar 200 okulu onardık. ‘Yüzüm Umuttur’ projesi ile ‘Yaşasın Okulumuz’ kampanyasına daha fazla gelir aktarılarak daha fazla çocuğun daha çağdaş koşullarda eğitim görmesine imkân sağlamak istiyoruz. Bu sergi ile çocuklara ilişkin kendi gözlerimizle gördüğümüzü kalıcı bir şekilde ifade etmeyi amaçladık. Sergiye tüm hayırseverleri bize destek olmak için bekliyoruz. Projemize destek veren tüm sanatçılarımıza, sergi sponsoru olan Samsung’a ve sergi alanı sağlayan TAV yönetimine teşekkür etmek istiyorum.”