Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Merkezinde, yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyelerinde bu hafta, Feridun Oral, Yusuf Atılgan ve Frederic Boscun kitapları ele alınıyor.
Ücretsiz gerçekleşen etkinliklere katılım sınırlı olduğundan, 0212 252 47 00/503 numaralı telefondan rezervasyoyon yaptırılması gerekiyor.
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi (6-7 yaş)
“Rengârenk bir hikâye”
Babaannem Kime Benziyor
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.15-11.00
Ali resim yapmayı, hayvanları ve babaannesini çok seviyordu. Babaannesi ona masal anlatırken hayvan taklitleri yapıyor; keçi gibi meliyor, kedi gibi miyavlıyor, takma dişlerini takırdatarak çok üşümüş bir penguen bile oluyordu!
Bir sabah, “Dede, babaannem kime benziyor” diye sordu.
Uzun kulaklı bir tavşana mı, bir kediye mi, yoksa bir bülbüle mi?
Hayat dolu çizgileriyle çocuklar için büyülü dünyalar yaratan Feridun Oral’dan rengârenk, sımsıcak bir hikâye… Ve şimdi sıra bu hikâyenin yaratıcı okumasında!
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi (8-9 yaş)
“Sevgi ile yazılmış masallar”
Ekmek Elden Süt Memeden
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.15-12.15
Ona göre sahte değerlerin yaygın olduğu bir toplumda gülünç olmayan tek şey sevgiydi. Ekmek Elden Süt Memeden öykü kitabı için Yusuf Atılgan şunları söylüyor: “1970 yılı güzünde yazılmış bu iki masal çocukları olduğu kadar, büyükleri de ilgilendirir sanırım. İkisinde de ninemin anlattığı masalların öğelerinden yararlandım.”
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi (10-12 yaş)
“Meraklı Atölye 2”
Her Güne Birer Soru Daha
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 12.45-13.45
Meraklı çocuklar için Her Güne Birer Soru Daha!
Eğlenceli çizimleri ve dinamik içeriğiyle meraklı çocukların başvuru kaynağı olan ve Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Her Güne Bir Soru’nun ardından, “Peki, ama neden?” diye sormaktan usanmayan çocuklar için Her Güne Birer Soru Daha: “Bilgi”yi eğlenceli kılmayı hedefleyen Her Güne Birer Soru Daha, coğrafyadan tarihe, çevre duyarlılığından hayvanlara, tarihi kişilerden yabancı kültürlere uzanan soru-cevap yelpazesiyle meraklıları yalın bir dille aydınlatıyor.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.