Çocukların teknoloji ile bütünleşmesini amaçlayan çocuk müzesi Ankara’da açıldı.
Türkiye’de tek, dünyada ise ikinci olma özelliği taşıyan Çocuk Müzesi, 16 profesör tarafından projelendirildi. Teknolojinin tüm imkânlarını 25 farklı senaryo ile çocukların kullanımına sunan müzede çocuklar şantiye alanında duvar örüyor, aslına uygun TV stüdyosunda HD kameralarla program çekiyor, akustik odada çığlık atıp, playback stüdyosunda şarkıcı, hastanede doktor olabiliyor; arkeolojik kazı yapıp, dijital oyunları kendi vücutlarıyla oynayabiliyor.
4-12 yaş grubuna hitap eden müze, engelli çocukların kullanımı için de özel olarak tasarlandı.
TV Stüdyosu: Gerçek HD kameralarla ve aslına uygun TV stüdyo aletleriyle film çekilebiliyor; haber sunuluyor; oyunculuk yapılıyor. Çocuklar sihirli dizilerin gerçek olmadığını ve Süperman’ın aslında uçmadığını green box’ı görerek öğreniyor.
Şantiye: Vinç operatörü, el arabaları, sünger tuğlalar kullanılarak iki katlı bir ev inşa ediliyor. Çocuklar iş güvenliği kurallarını öğreniyor.
Playback Stüdyosu: Mikrofon ellerinde hayran oldukları şarkıcılar gibi sahne heyecanını yaşıyorlar.
Çığlık Odası: Hiç kimsenin dur, sus, bağırma demediği akustik odada hep beraber çığlık atıyorlar.
T-Boy area: Çocuklara hareketli dinozorları görüp, duyup, dokunma şansı veriliyor. Fosil havuzunda fosil kazısı yapılıyor.
H2O Havuzu: Suyun akışkanlığının öğretildiği havuzda, manyetik oltalarla balık tutulabiliyor.
Kidzz Clinic: Doktor ve hastane fobisinin yenilmesi için hemşire ve doktor rolleri verilen çocuklar, aslına uygun stetoskop ve röntgen cihazlarıyla hasta bakıyorlar. Garaj: Mekanik aletlerle özel hazırlanan araba tamir edildikten sonra gezintiye çıkılıyor.
Dijital oyunlar: Çocuklar ekran karşısında dijital oyunları vücutlarıyla oynayabiliyor.
Rehber öğretmen eşliğinde yapılan aktivite 1 saat sürüyor.