Çocuklar tartışıyor, Türkiye düşünüyor

Ülkemizde 250 bin satış adedine ulaşan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin on üçüncü ve on dördüncü kitapları Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Dizinin yeni iki kitabı, yerel yönetim seçimleri arifesindeki Türkiye’de çok güncel iki konuyu tartışıyor. “Liderler ve Diğerleri” adlı on üçüncü kitap, liderliğin bilgi, sorumluluk ve sağduyuyla ilişkisini vurgularken; “Başarı ve Başarısızlık” adlı on dördüncü kitap, başarının bireysel keşifler, mutluluk ve özgüvenle olan ayrılmaz ilişkisine işaret ediyor.

Günlük yaşamda sık karşılaşılan örnek öykülerle kurgulanan kitaplar, bu önemli temel kavramları, yine dizinin diğer kitaplarındaki gibi çocukların dikkatini çekecek temel soruları sorarak düşündürüyor. Fransız yazar Brigitte Labbé’nin, Sorbonne Üniversitesi felsefe profesörlerinden Michel Puech danışmanlığında kaleme aldığı dizi, aralarında İsveç, Portekiz, Slovenya, Çin, Brezilya’nın da bulunduğu birçok ülkede hem çocuklar hem büyükler tarafından severek okunuyor.

Liderler ve Diğerleri
Herkesin onu selamlamasına, şoförlü ve büyük bir arabayla dolaşmaya ya da her zaman en iyi yere oturmaya bayıldığı için başkan olmak isteyenler vardır. Böyle insanlar yalnız gücü severler.

Ama, yeni fikirler, yeni projeler geliştirmek, yolunda gitmeyen şeyleri düzeltmek gibi nedenlerle lider olmak isteyenler de var.

Ancak, bunları yaparken, eleştirilmek, hatta haksızlıkların kurbanı olmak da kaçınılmaz! Öyleyse, lider olmak risklidir de!

 

 

 

Başarı ve Başarısızlık
Birinci olmanın, sınıfta en iyi notu almanın şart olduğunu ya da komşumuzdan daha fazla para kazanmak, mahalledeki en güzel arabaya sahip olmak gerektiğini duya duya, hayatın bir yarış olduğuna ve önemli tek başarının, başkalarını geçmek olduğuna inanırız.

Oysa, başkasının gözünde başarı olan, bizim için başarı anlamına gelmeyebilir. Peki öyleyse başarının  ölçüsü nedir?

Günışığı Kitaplığı
(0212) 212 99 73

 

 

 

 

Â