Çocuklar ve Güvenli İnternet Her Yönüyle Konuşulacak

Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği ile Ankara Üniversitesi’nin düzenlediği “1. Çocuk ve Bilgi Güvenliği Kongresi”, 7-9 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleşiyor.

“Çocuk ve İnternet” ana temalı kongre, bilişim ve iletişim gibi farklı alanlarda çalışan bilim insanlarının yanı sıra, çocuklar, ebeveynler ve öğretmenlere yönelik eğitim ve panellerle geniş bir kesime de sesleniyor.

Kongre, tüm faydalarına ve kullanım kolaylığına karşın, internet ve diğer iletişim araçlarının bilinçli ve kontrollü kullanılmadığı takdirde, özellikle çocuklar için zararlı etkileri olabileceği gerçeğinden yola çıkıyor.

Kongrede, güvenli internet uygulamalarının yanı sıra, çocukların internet ve yeni medyanın imkanlarından etkin şekilde faydalanmasına yönelik çalışmalar da uzmanlar ve akademisyenlerin tarafından ele alınacak.

Kongre, internet ve çocuk güvenliği ile ilgili bilgi almak isteyen herkesin katılımına açık olarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Kongrenin konu başlıkları arasında, İnternet Bağımlılığı; Sosyal Medya; Çocuk Hakları; Dijital Oyunların Çocuklara Etkisi; Çocuk, Okul ve İnternet İlişkisi; Medya ve Dijital Okuryazarlık; İnternet Kafelerde Çocuk Sağlığı ve Güvenliği; Çocuk, Aile ve İnternet İlişkisi; Mobil İletişim Cihazlarını Olası Olumsuz Etkileri; Siber Zorbalık; Çocuk ve Bilişim Hukuku yer alıyor.

Kongrenin son günü, ebeveynlerin ve çocuklurın katılımıyla uzmanlar tarafından sağlıklı ve güvenli internet kullanımına yönelik eğitimler gerçekleşecek.

Eğitimler kapsamında güvenli internet konusundaki öğretmenler, sağlık personeli ve teknik personele de eğitimler verilecek.

Kongre için sunulacak bildirilerin özetleri, 30 Ağustos 2013 tarihine kadar, kongrenin internet sitesi aracılığıyla gönderilebiliyor.

Kongre konu başlıkları:

Teknolojinin Çocuk Gelişimine Etkileri
İnternet Kullanımının Çocuk Sağlığına Etkileri
Yeni Medya ve Çocuk Hakları
Çocuk, İnternet ve Etik
Değişen Çocukluk ve Değişen Medya
Çocuk, Aile ve İnternet İlişkisi
Bilgi Toplumunda Aileler
Çocuk, Okul ve İnternet İlişkisi
Fatih Projesi
Yeni Medya ve Sosyal Etkileri
Çocuk ve Sosyal Medya
Yeni Medyada İletişim ve Kimlik
Medya ve Dijital Okur-yazarlık
İnternet Kafelerde Çocuk Sağlığı ve Güvenliği
Dijital Oyunların Çocuklara Etkisi
Güvenli İnternet
Bilinçsiz İnternet ve Teknoloji Kullanımının Sonuçları
İnternette Çocuk İstismarı
Siber Zorbalık
İnternet Bağımlılığı
Mobil İletişim Cihazlarının Olası Olumsuz Etkileri
İnternet ve Teknoloji Mağduru Çocuklar
Çocuk ve Bilişim Hukuku

Eğitimler:

Bilgi Toplumunda Aile
Güvenli İnternet Kullanımı
Sağlıklı İnternet Kullanımı
Dijital Oyunlar
Bilişim Mevzuatı

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022