Anne Baba Okulu

Çocukları Psikolojik Olarak Anaokuluna Hazırlayın

Okul öncesi eğitimde, bazı çocuklar adaptasyon sorunu yaşayabiliyor. Çocukların yaşadığı bu sorun okul fobisine neden olabildiği gibi, ilk defa anaokuluna gidecek olan çocukların psikolojik olarak hazırlanması gerekiyor.

Çocukların kişilik gelişiminde önemli bir yere sahip olan okul öncesi eğitime başlamadan önce çocukların psikolojik olarak hazırlanması önem taşıyor.Anaokulları

Çocuklarda Ayrılma Korkusu 2 Yaşından Sonra Azalıyor

Çocukların 3-3,5 yaş aralığında kreşe başlamasının normal olduğu gibi, her iki ebeveynin çalışması durumunda, çocuğun 2,5 yaşında da kreş eğitimine başlayabilir. Çocukların ebeveynlerinden ayrılma korkusunun 1,5-2 yaşlarında en üst seviyeye çıktığını ancak 2 yaşından sonra bunun azalmaya başladığını belirterek, 2,5 yaşından sonra çocukların kreşe gönderilmesinde bir sakınca olmamakla birlikte, çocukların psikolojik olarak okul öncesi eğitime hazırlanması önem taşıyor.

Çocuğa Birey Olma Bilinci Kazandırılmalı

Çocuğun yapısına göre kreşe alınma süreci farklılık gösterebiliyor. Ebeveynlerin çocuklara birey olma bilinci aşılaması ve tek başına da kendini kontrol edebileceği düşüncesini aşılaması önem taşıyor. Ev içerisinde çocukların her istediğinin yerine getirilmesi ve zorlandığı her durumda ebeveynlerinden yardım alması, kendisini geliştirememesine neden olduğu gibi, çocukta okul fobisi oluşmasına da yol açabiliyor. Bu nedenle, ebeveynlerin çocukları kendi başlarının çaresine bakabilecekleri şekilde yetiştirmeleri gerekiyor.

Beyin, Okul Öncesi Dönemde Daha Hızlı Gelişiyor

Çocukların farklı etkinliklerde yer alabildiği, sosyalleşebildiği ve kendini özgür hissettiği kreşler, çocuk gelişiminde önemli rol oynuyor. Çocukların zihinsel açıdan daha hızlı gelişmesini sağlayan okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklara verilen eğitimin niteliğine de dikkat etmek gerekiyor. Sanat, bilim, kültür, spor gibi farklı alanlarda eğitim veren anaokulları, çocukların zihinsel açıdan daha hızlı gelişmesini sağlıyor.Anaokulu

Öğretmene Bağlanmak Zaman Alıyor

Çocukların kreşteki öğretmenlerine bağlanmaları zaman aldığı gibi, ebeveynlerin bu konuda çocuğu desteklemesi önem taşıyor. Çocuğun kreşte geçirdiği zamanının yavaş yavaş artırılması ve sevdiği aktivitelerin yapılması, şarkıların söylenmesi ya da oyunların oynanması, çocuğun öğretmene olan bağlılığını ve sevgisini artırıyor.

Çocukların okul öncesi eğitime başlamadan önce, psikolojik olarak hazırlanması, kreşte geçirdiği sürenin yavaş yavaş artırılması, kreşteki arkadaşlarıyla kreşin dışında da bağlantı kurulması ve ebeveynlerin çocuğun çalışmalarını yüreklendirmesi, çocuğun okul sevgisi açısından büyük önem taşıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir