Çocukları Sonbahar Hastalıklarından Koruma Yöntemleri

Çocuklar, sonbahar aylarında enfeksiyon ve hastalıklarla daha sık karşılaştığı gibi, mevsim değişikliklerinde bakterilerin daha hızlı yayılıp bulaşması, orta kulak iltihabı, sinüzit gibi sorunlara yol açıyor.

Sonbaharda çocuklarda grip, kabakulak, sinüzit gibi hastalıkların yanı sıra, enfeksiyonel sorunlar da görülebiliyor. Mevsim değişikliklerinden kaynaklanan hastalıklardan korunmak için çocukların beslenme düzenine dikkat edilmesi, duş aldıktan sonra saçlarının iyi kurtulması ve bulundukları ortamın sık sık havalandırılması gerekiyor.

Çocukların Beslenme Düzenine Dikkat Edin

Sonbahar aylarında, hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşmeye başlaması, bakterilerin yayılmasını kolaylaştıran bir zemin hazırladığı gibi, bağışıklık sistemi yeterince gelişmemiş olan çocukların da daha sık hastalanmasına yol açıyor. Sonbahar aylarında, çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi önem taşıyor.

Fast food yerine, taze sebze ve meyveler tüketilmesi, vitamin ve protein değeri yüksek olan besinler alınması ve çocukların temizliğinden emin olunmayan gıdaları tüketmesinin engellenmesi gerekiyor.

Çocukların Islak Saçla Beklemesini Engelleyin

Islak saçla beklemek sinüzite yol açtığı gibi, bademcik, orta kulak iltihaplanması ve geniz eti gibi sorunları da tetikleyebiliyor. Bu nedenle, çocuklar duştan çıktıktan sonra saçlarının iyi bir şekilde kurutulması ve oyun oynarken terleyen çocukların kıyafetlerinin geciktirmeden değiştirilmesi gerekiyor.


Alerjik Etkenlere Karşı Dikkatli Olun

Alerjisi olan çocukların koruyucu tedavilerinin sonbahar aylarında iyi bir şekilde yapılması önem taşıyor. Eylül ayı itibari ile antialerjik tedaviye başlanması ve çocuklarda alerji belirtilerinin görülmeye başlaması durumunda geciktirmeden önlem alınması gerekiyor.

Çocukların Bulunduğu Ortamı İyi Havalandırın

Çocukları sonbahar hastalıklarından korumak için bulundukları ortamın sık sık havalandırılması gerekiyor. Bakterilerin yayılmasını engellemek için havasız ortamlarda çocukların uzun süre kalmasını engellemek önem taşıyor. Viral hastalıklar, ses kısıklığı, yutma güçlüğü gibi problemlere neden olabiliyor.

Çocuğunuza Sık Sık El Yıkamayı Öğretin

Çocukların ellerini sık sık yıkaması,hasta kişilerden uzak durması, havaya göre giydirilmesi ve toplu taşıma araçlarından indikten sonra ellerini antibakteriyel ya da kolonyalı mendille silmeleri gerekiyor.

Çocukların mevsim değişikliklerinden olabildiğince az etkilenmesi ve sonbahar döneminde sık hasta olmamaları için beslenme düzenlerine dikkat etmeleri ve mikrobik faktörlerden uzak durmaları gerektiği gibi, spor yapma alışkanlığı kazanmaları da büyük önem taşıyor.