Çocukların Hakları, Çocukların Kitapları Çanakkale Buluşması

İsveç Yazarlar Birliği ve Anadolu Kültür ortaklığıyla gerçekleştirilen ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen çalışma kapsamında, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan beş İsveçli yazar hikayeler yazdı, beş İsveçli çizer resimler yaptı. Bu hikayelerin resimleri ve resimlerin hikayeleri İstanbul, Çanakkale, Bursa, Samsun ve Diyarbakır’da düzenlenen yaratıcı yazı ve resim atölyelerinde çocuklar tarafından üretildi. Böylece çocuk hakları konusunda, yetişkin yazar ve çizerler, 8-12 yaş arasındaki çocuklarla ortak bir edebiyat projesinde buluşmuş oldu.

Leyla Sakpınar, Şiir Özbilge ve Ali Arda tarafından yürütülen atölye çalışmalarına 187 çocuk katıldı.

Kitaplar Ayrıntı Yayınları işbirliğiyle yayınlandı. Projenin bundan sonraki ayağında Mayıs ayında, İsveçli yazar ve çizerlerler, her kentte çocuk yazar ve çizerler ile buluşacaklar. Kitapların yaratıcıları çocuklar ve büyükler ortak söyleşiler gerçekleştirecek, okul ziyaretleri yapacak ve hazırlanan kitaplar çocuklarla buluşacak.

Konuşmacılar: Ulf Stark, Gun Jacobson, Eva Susso, Antun Vitum, İlbay Kahraman, Çanakkale Çizim Atölyesi, Çanakkale Metin Atölyesi
Tarih: 7 Mayıs 2011 Cumartesi
Saat: 16.30
Yer: Halk Bahçesi