Anne Baba Okulu

Çocuklarınızı Toksik Oyuncaklardan Koruyun

Oyuncak güvenliği, bütün ebeveynlerin üzerinde durduğu bir konudur. Basit yöntemler izleyerek çocuklarınızı toksik oyuncaklardan koruyabilirsiniz.

Ebeveynler, oyuncakların yanlış bir kullanım sonucunda doğurabileceği tehlikelerin farkındadırlar. Fakat, oyuncakların gözle görülmeyen tehlikeleri de vardır. Kurşun veya farklı kimyasallar içeren pek çok oyuncak bulunmaktadır. Bu tür toksik oyuncaklar çocuklar üzerinde ciddi sağlık tehlikesi yaratmaktadır.

Oyuncak güvenliği konusunda ebeveynlerin daha bilinçli olması gerekir. Oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralayabiliriz:

1. Kurşunlu Oyuncakları Asla Almayın

Çocuklarınıza aldığınız boyalarda kurşun bulunabilir. Bu konuda henüz yasal bir tedbir yok. Fakat siz çocuğunuz için kurşunlu boyalar almayarak kendi önleminizi alabilirsiniz. Kurşun zehirlenmesinin belirtileri arasında bulantı ve kusma, uyuşukluk, kilo alımının sabitlenmesi ve iştahsızlık sayılabilir. Ayrıca, bu belirtiler haftalarca, hatta aylarca sürebilir. Bu tür olumsuz durumların başınıza gelmemesi için oyuncak alırken hep dikkatli olun.

Oyuncakçılar

2. Daha İyi Plastik Tercih Edin

Bisphenol A, plastik üretiminde yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Fakat bu maddeden üretilen plastik şişe ve oyuncaklar, çocukların gelişimini olumsuz yönde etkiler.

Çocuklar açısından tehlike içeren başka bir madde polivinildir. Polivinil klorid plastikten (PVC) üretilen oyuncaklar sakıncalı olabilir.

Polibromine difenileterler (PBDEs) olarak adlandırılan kimyasalların da insanlar üzerinde toksik etkisi vardır.

Kurşun ve plastik içeren oyuncaklar dışında, ev içinde dikkat edilmesi gereken bir husus da böcek ilaçlarının kullanımıdır. Böcek ilaçları çok çabuk çözülür ve oyuncakların üzerinde kalabilirler. Böcek ilaçları çocuklar için potansiyel toksik maddedir. Bu nedenle, organik veya daha az toksik içeren böcek ilaçları kullanmak daha güvenlidir.  Yine de en iyi yöntem, evinizi daha temiz tutmaktır, böylece böcek ilacı kullanmanız gerekmeyecektir.

Oyuncak seçiminde her zaman ihtiyatlı davranın. Bu konudaki gelişmelerin ve araştırmaların takipçisi olun. Böylece, çocuklarınızı oyuncakların sağlıksız etkilerinden koruyabilirsiniz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir