Uçurtma Çocuk Dergisi 28. sayısında hayallerinin peşinden vazgeçmeden gidenleri ve hayallerimizin bizi nasıl hayatta tuttuğunu anlatmaya çalıştık. Aslına bakarsan senin yaşlarındayken bizim de tıpkı senin gibi bir sürü hayalimiz vardı ve bazılarından yetişkinlerin çokbilmişliği yüzünden vazgeçtik. Ve sana bir itirafta bulunalım; bundan çok pişman olduk.

Dergide Neler Var?

“Hayal etmeyi sever misin?

Sen 3. yaş gününü hatırlıyor musun Uçurtmacı? Muhtemelen hayır tabii ki ama biz 3. yaş günümüzü hiç unutmayacağız.

Belki ilk kez okuyorsun Uçurtma’yı, belki de baştan beri takip ediyorsun. Biz 3 yıldır her iki ihtimali de düşünerek hazırlıyoruz dergimizi.

Yazı yazarken de, resimler çizerken de senin heyecanlandığını, merakla yazılanları okuyup senin için hazırladığımız oyunları eğlenerek oynadığını hayal ediyoruz. Ve en çok da bu dergiyi sen hazırlasaydın nasıl hazırlardın diye merak ediyoruz. Bize fikirlerini, hayallerini, eleştirilerini ve önerilerini ister postayla, ister sosyal medyadan, istersen de bir şenlikte karşımıza çıkarak ilet.

Uçurtma’nın bu sayısında hayallerinin peşinden vazgeçmeden gidenleri ve hayallerimizin bizi nasıl hayatta tuttuğunu anlatmaya çalıştık. Aslına bakarsan senin yaşlarındayken bizim de tıpkı senin gibi bir sürü hayalimiz vardı ve bazılarından yetişkinlerin çokbilmişliği yüzünden vazgeçtik. Ve sana bir itirafta bulunalım; bundan çok pişman olduk.

Neyse ki tarih, hayallerini gerçekleştiren ve gerçekleştirmek için mücadele edenlerle dolu. Hala keşfedilecek çok şey var Uçurtmacı! Bilim, kültür ve edebiyat dünyası senin fikirlerini bekliyor.

Kendi hayallerinin ve kararlarının arkasında durduğun, onları savunduğun nice Uçurtmalı yıllar senin olsun!            

İyi ki varsın, iyi ki varız…”