Dinozorlar Sokağa Çıkıyor

21-22 ile 28-29 Eylül günleri İstanbulluları unutamayacakları bir macera bekliyor. 2011 yılında keşfedilmesi ile birlikte her yaştan eğlence ve bilim tutkununun gözdesi olan Macera Adası Jurassic Land’in en görkemli dinozoru, şimdi de İstanbul sokaklarında boy gösterecek. Eylül ayının son iki hafta sonunda yaşanacak bu maceraya hazır mısınız?

Forum İstanbul inşaatı sırasında keşfedilen Macera Adası Jurassic Land’inen görkemli dinozoru İstanbul sokaklarına iniyor. Eylül ayının son iki haftasonunda İstanbul sokaklarında dolaşacak olan, dinozorların  ‘en zekisi’ olarak adlandırılan Spinosaurus ile tanışmaya hazır olun.

Dikkat edin, her an yanınızdan bir dinozor geçebilir

70 dinozora ev sahipliği yapan Macera Adası Jurassic Land’in en görkemli üyesi Spinosaurus 21 Eylül’de Bebek ve Beşiktaş’tan başlayarak tüm İstanbul’u gezecek ve ardından macera adasındaki yuvasına dönecek.

Etkinlik Günleri

21 Eylül Cumartesi: Beşiktaş – Bebek arasında

22 Eylül Pazar: Bağdat Caddesi

28 Eylül Cumartesi: Nişantaşı – Mecidiyeköy arasında

29 Eylül Pazar: Kadıköy Meydanı

Macera Adası Jurassic Land’de neler var

Forum İstanbul AVM’nin inşaatı sırasında keşfedilen Macera Adası Jurassic Land’e gidiş 4D ve 6 efektli heyecan dolu bir araç olan Juracopter ile sağlanıyor. Adanın uzman rehberleri eşliğinde her yaştan ziyaretçinin hem eğlendiği hem öğrendiği yolculuk,  Müze ve Bilim Merkezi ile devam ediyor.Yüksek teknolojik donanımlı Kuluçka Ünitesi’nde yavru dinozorlar ve doktor robotla tanıştıktan sonra Veterinerler Ünitesi’nde adanın uzman veterinerlerinden bilgiler almaya devam ediliyor. Adanın en heyecanlı bölgesi ise yüksek güvenlik önemleriyle göze çarpan Vahşiler Ünitesi.

Vahşiler Ünitesi’nin ardından isterseniz son dönemin en eğlenceli lasertagi “dinolaser” ile maceranın keyfini artırabilir, isterseniz doğum günü gibi özel günlerinizi adada gerçekleştirerek unutulmaz kılabilirsiniz. Üstelik adada benzersiz atmosferi ile büyük organizasyonlar için ayrılmış bir etkinlik alanı da bulunuyor.

Dev dinozorların size kafesler ardından eşlik ettiği geniş teras ve kafeleriyle de dinlenme ve lezzetli yemek imkânı sunanadanın macera dolu hikayesi Eylül ayının son iki haftasında tüm İstanbul’a yayılacak!

Spinosaurus hakkında bilmek isteyecekleriniz

Anlamı: “Dikenli” sürüngen,

Yürüme alışkanlığı: İki ayağı üzerinde, zaman zaman da küçük elli ön kollarını da kullanarak dört ayak üzerinde yürüyordu.

Beslenme biçimi: Etobur/Leşcil olduğu da düşünülüyor

Boyutları: Kol ya da bacak kemikleri henüz bulunamamış olduğundan, tahminlere dayanılarak, Spinosaurus’un yaklaşık olarak 16 ila 18 metre boyunda ve aşağı yukarı 4 ton ağırlığında olduğu düşünülüyor.

Doğal yaşam alanı: Deniz seviyesine yakın tropikler. Gür ve verimli ormanlarla kaplı taşkın ovalar. Gelgitli düzlükler, kanallar ve tropik bitkiler ihtiva eden ormanlar arasındaki kurak, yarı kurak kıyı araziler.

Yaşadığı zaman aralığı: Yaklaşık 100 milyon yıl önce

Spinasauruskreatase dönemi hayvanı olarak tanımlanır ve bu dönem Türkiye'de tebeşir dönemi olarak adlandırılmaktadır. İlk fosil 1912’de Kahire (Mısır)’da bulundu.

Son bulgulara göre Spinosaurus bilinen bütün etçil dinozorlar içerisinde (ki buna TyrannosaurusRex ve Giganotosaurus da dahil) en büyük olanıdır.