Diş Problemleri Yaşayan Çocukların Sayısı Giderek Artıyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 5-9 yaş aralığındaki çocukların hastaneye en sık gitme nedenlerinin başında diş sorunları olduğu ortaya çıktı. The Royal College of Surgeons, diş operasyonu yaptırmak zorunda kalan çocukların sayısının azalması için ebeveynlere çağrı yaptı.

Çocukların şekerli ve asitli gıdaları sıklıkla tüketmesi başta olmak üzere, sağlıksız beslenme nedeniyle diş çürüklerinin oluştuğuna dikkat çekilen araştırmada, uzmanlar ebeveynleri, çocukların diş fırçalama alışkanlıkları konusunda uyardı.

14 Yaşına Gelene Kadar “Dişlerini Fırçala” Deyin

İngiltere’de yapılan ankete göre, 1 milyondan fazla çocuk, sekiz yaşına gelmeden önce diş problemleri yaşamaya başlıyor. 2000 ailenin katıldığı ankette, her 7 çocuktan biri ve İngiltere genelinde yaklaşık bir milyon çocuk, diş kontrolüne sekiz yaşından sonra gitmeye başlıyor. Çocukların diş çürükleri başta olmak üzere diş ve diş eti ile ilgili yaşadıkları sorunların doktor kontrolünde giderilmemesi, diş kayıplarına ya da diş yapısının bozulmasına yol açabiliyor.

Çocukların hızlı tüketim alışkanlıklarının da diş çürüklerini artıran bir sebep olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere, çocuklar 14 yaşına gelene kadar diş fırçalamaları konusunda uyarı yapmaları gerektiği çağrısında bulunuldu.