Doğa Derneği Çocukları Kuş Gözlemi Yapmaya Çağırıyor

Havaların ısınmasıyla baharın müjdecisi göçmen kuşlar Afrika'dan Avrupa'ya doğru çoktan yola çıktılar.

Leylek, kırlangıç, ebabil, guguk kuşu, arıkuşu gibi şu dönemde rahatlıkla görebileceğimiz kuşların gelişi Doğa Derneği’nin koordinasyonunda "Yaşayan Bahar" etkinlikleri ile kutlanmaya başladı. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yaşayan Bahar kampanyasını Avrupa, Afrika ve Orta Asya’dan 45 ülke uygulayacak. 

Kampanya kapsamında dileyen herkes leylek, kırlangıç, ebabil, arıkuşu ve guguk kuşlarını gözleyerek, ilk gözlem kayıtlarını ve deneyimlerini http://www.yasayanbahar.org sitesine girerek kampanyaya dahil oluyor.

Yaşayan bahar kampanyasının sitesinde bu kuş türlerini yakından tanıyıp, diğer ülkelerin de kayıtları ile baharın kuşlarla kuzeye yayılışını takip etmek mümkün. Yaşayan Bahar gönüllüleri ise yaptıkları etkinlikler ve oyunlarla çocukları kuşlarla tanıştıracaklar.

Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu Evrim Tabur, “Bahar doğa’nın bayram vaktidir. Göçe kalkan kuşlar ile uyanır açar gözünü tüm yeryüzü. Yaşayan Bahar ise özellikle çocuklara kuşları ve göçü anlatabileceğimiz, bahar coşkusunu yaşatarak bu bayramı kutladığımız geniş katılımlı bir etkinlik. Sadece gökyüzüne bakıp leylek, kırlangıç, ebabil, arıkuşu ve guguk kuşlarını gözleyerek ilk gözlem kaydınızı www.yasayanbahar.org sitesine eklemeniz yeterli. Ayrıca çocuklara baharı ve kuşları tanıtmak için Doğa Derneği gönüllüsü olup etkinlikler düzenleyerek katılabilirsiniz.” dedi.

Doğa Derneği’nin de aralarında olduğu Dünya Kuşları Koruma Kurumu’nun (BirdLife International) 45 ülkeden ortağı olan doğa koruma örgütleri, Yaşayan Bahar etkinlikleriyle baharın gelişine, kuşların göç yolculuğuna ve karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.