Doğa Koleji, Ulusal Model Roket Yarışması’na Ev Sahipliği Yaptı

Doğa Koleji’nin geçen yıl ilk kez düzenlediği ve Türkiye’de 18 yıl aradan sonra düzenlenen ilk ulusal model roket yarışması olma ünvanını kazanan yarışma kapsamında geleceğin mühendisleri yer çekimine karşı koydu.

6 ilden 60 lise öğrencisinin katıldığı roket yarışmasında öğrenciler, kendi tasarladıkları model roketleri ateşledi.

27 Nisan’da Beykoz Doğa Koleji’de düzenlenen Ulusal Model Roket Yarışması'nda katılımcılar, yerçekimine karşı aerodinamik kaldırma gücü kullanmaksızın roket motoru ile havaya çıkan, tekrar uçuşa çıkabilecek durumda yere emniyetle dönebilen model roketlerini yarışma jürisi ve hakemlerin gözlemi eşliğinde ateşledi.

Ankara, Kocaeli, Bursa, Denizli, Sakarya ve İstanbul’dan yarışmaya katılan 19 takımda yer alan 60 yarışmacı, kendi tasarladıkları ve modelledikleri roketlerin rüzgar ve yer çekimine karşı koyma gücünü test etti.

Öğrencilerin 2 şer uçuştan 120 uçuş gerçekleştirdiği yarışmada dizayn edilen modeler, uluslararası standartlara uygun olarak tasarlandı.

Yarışma sonucunda ferdi sıralamada birinci Ankara Doğa Kolejinden Mert Ulusoy, ikinci Bostancı Doğa Kolejinden Cem Küçükhasanoğlu ve üçüncü Beykent Doğa Kolejinden Melike Nazlım Karaca oldu. Takım sıralamasında sırasıyla; Bostancı Doğa Koleji, Denizli Doğa Koleji ve Beykent Doğa Koleji ilk üç sırayı paylaştılar. İzleyicilerin coşkulu alkışlarıyla bir şenlik havasında geçen yarışma sırasında bütün modelcilere katılım sertifikasının verilmesiyle ödül töreni sona erdi.

Yarışmada ferdi sıralamada birinci olan Ankara Doğa Koleji öğrencisi Mert Ulusoy, Doğa Koleji sponsorluğunda 10 Mayıs’ta Bulgaristan’da yapılacak Roket Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanarak, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek.

Türk Hava Kurumu lisansı ile uluslararası yarışmada boy gösterecek öğrenciler aynı zamanda uluslararası bir deneyim de elde etmiş olacaklar. Yarışmanın geçen yılki birincisi Doğa Koleji sponsorluğunda NASA’yı ziyaret etme şansını yakalamıştı.