Çocuk Gelişimi

Doğal Çevrede Yaşayan Çocuklar Astım Olmuyor

Science adlı tıp dergisinde yer alan araştırmaya göre, astım ve alerjik hastalıklar; köy, yayla, çiftlik gibi alanlarda yaşayan çocuklarda çok daha az görülüyor. Doğal ortamlarda karşılaşılan mikropların bağışıklık sistemini uyarması, vücut sistemlerinin gelişmesini sağlıyor.

Çocuklarda AstımKöyde büyüyen çocuklarda, akciğer hastalıklarının görülme oranının çok daha az olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, hijyen hipotezine göre, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bu tür hastalıklardaki artışın sebebini, çocukluk çağı aşıları, sık antibiyotik kullanımı, antibakteriyel temizlik ürünlerinin etkisiyle, enfeksiyon riskiyle daha az karşılaşması olduğunu belirtti.

Çiftlikte Yaşayan Çocuklar Astıma Yakalanmıyor

Science adlı top dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, çiftliklerde büyümelerine rağmen astım olan çocuklarda koruyucu protein üretimini engelleyen genetik bir mutasyon olduğu belirtiliyor. Çiftlik tozlarında bulunan bakteri, virüs, küf ve parazitler çocukları koruyarak, daha büyük etkenlere karşı bağışıklık geliştirmesini sağlıyor.

Yapay Ortamlar Hasta Ediyor

Astım ve alerjik hastalıklar başta olmak üzere, birçok hastalığın nedeninin insanların doğal ortamdan uzaklaşması olduğunu belirten Küçükusta; sezaryenle dünyaya gelen, yeteri kadar ya da hiç anne sütü içmeyen, hazır gıdalarla beslenen ve antibiyotik alan çocuklarda astım ve alerji vakalarının sık görülmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Çocukların hijyenik ortamlarda büyümeleri, antibiyotik kullanmaları ve hazır gıdalar tüketmeleri, alerji ve astım gibi sorunları artırdığı gibi, çocukların diğer hastalıklara yakalanma riskini de artıyor.

 

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir