Hamilelik

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?

Doğum çantası, doktorun ön gördüğü doğum haftasından bir hafta önce hazırlanmalıdır. Eğer erken doğum riski varsa, doğum çantası hazırlarken erken doğum ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Genelde hastanede kalış süreniz doğum şeklinize göre değişir. Normal doğum yapmışsanız iki gün içinde evinize dönebilirsiniz. Sezaryen olur ise, üç veya dört gün hastanede kalınması gerekebilir.

Doğumdan önce, doğum yapacağınız hastanenin size ne gibi imkanlar sunacağını öğrenmeniz son derece faydalı olacaktır. Kimi hastanelerde anne ve bebek için gerekli bazı eşyalar karşılanmaktadır. Böyle bir imkan olup olmadığını bilirseniz, yanınızda gereksiz yere bazı eşyalar taşımak durumunda kalmazsınız.

doğum çantası nasıl hazırlanırHastane Valizi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastane valizini hazırlarken bebeğiniz için çok fazla giysi koymanız gerekmez çünkü hastanede kaldığınız süre içinde bebek odaları bebeğinize giysi verir; ancak siz hastaneden çıkarken giydirmek üzere bebeğin kendi eşyalarını, yedeklerini de koyarak hazırlayın.

2 adet body, 2 tulum, havaya göre üstüne giydireceğiniz giysi, yaz ayında iseniz, bebeğe sadece ince bir üst ve şapka yeterli olacaktır. Başına ince ya da kalın bir şapka, ellerine eldiven, alt bezi, eğer karlı ve soğuk günlerde doğum olmuşsa üzerine de bir battaniye kullanmalısınız.

Kullanacağınız Kıyafetleri Eklemeyi Unutmayın

Hastanede üç gece kalacağınızı düşünerek çantanıza üç gecelik koymalısınız. Pijama tercih etmemelisiniz; kanamanız olacağı için alt kısmı çabucak lekelenecektir. Gecelik kullandığınızda ise gerektiğinde yukarı doğru çekebilirsiniz. Bolca büyük boy külot ve bir paket hijyenik kadın bağı çantanızda mutlaka bulunmalıdır. Kirli çamaşır torbası bulundurmak da faydalı olacaktır.

Doğum sonrası çok terleyeceğiniz için, geceliğinizi sıklıkla değiştirebilirsiniz. Önden açık veya askılı, ince ve kolay yıkanabilir, çabuk kuruyan gecelikler emzirirken de rahat olmaktadır. Kapaklı ve üstten açılan iki adet emzirme sütyeni yeterli olacaktır.

Omuzlarınıza almak için bir şal ve ayağa kalkıp dolaşırken giyeceğiniz bir sabahlığa ihtiyacınız olacaktır. Bir çift soket çorap ve rahat, giyimi kolay terlik koymayı da unutmayın.

Göğüs ucunu korumak üzere doktorunuzun önerdiği göğüs ucu kremlerinizi, almış iseniz süt sağma pompanızı, süt toplama torbaları ya da kutularını, sıcak soğuk kompres uygulamak için kullanılan kompres pedlerinizi ve meme ucunuzu silmek için kullanacağınız mendilleri valizinize önceden koyun; son an koşuşturmacası içinde birçok şey unutulabilir.

Masaj Yağı, Nemlendirici, Deodorant

Masaj için kullanılacak gevşemeyi kolaylaştıracak lavanta yağıyla karıştırılmış masaj yağı, dudak kurumasını engelleyecek nemlendirici, perineye kesik yapılmışsa oturma zorluğunu engelleyen simit yastık, emzirme yastığı, diş fırçası, diş macunu, kokusuz doğal deodorant, şampuan, saç kremi, nemlendirici yüz ve vücut kreminiz, ve aklınıza gelen diğer şeyleri, sanki seyahate gidiyormuşsunuz gibi düşünerek valize ekleyin.

Bebeğinizle İlgili Notlar Almak İstiyorsanız, Defterinizi Yanınıza Alın

Hastanede bozuk paraya ihtiyaç olur. Bu nedenle bir kutu içinde biriktirdiğiniz bozuk paralar sonradan çok işinize yarar. Bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız defter ve kalem, bebeğin ilk saatlerini görüntülemek için fotoğraf kamerası, adres ve telefon defteriniz, evlilik kimliğiniz, son yapılan kan ve idrar tetkikleriniz, hastanede kaldığınız süre boyunca eşiniz size eşlik edecekse onun ilave edeceği eşyalar olabilir.

Makyaj malzemelerinizi de almak isteyebilirsiniz, çünkü doğum mutluluğunuzu kutlamak için sizi ziyarete gelecek sevdikleriniz ve yakınlarınız olacaktır.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir