Normal dönemlerde 21 ila 35 gün aralıklarla, ayda bir gerçekleşen adet kanamaları, gebelik ve sonrasındaki emzirme döneminde duraksamaya uğrar. Gebe kaldıktan sonra 9 ay boyunca adet görmeyen kadın, doğum sonrasında da belirli bir süre boyunca regl olmamaya devam eder. Bu durum tamamen vücuttaki hormonsal değişikliklerle ve emzirme dönemiyle ilişkilidir.
Regl kanamalarının yeniden başlama zamanı, annenin emzirmeye devam etme sürecine göre değişiklik gösterir. Emzirirken salgılanan hormonlar, adet hormonlarına baskın çıktığından bu dönemde anne regl olmaz. Dolayısıyla emzirme süreci ne kadar uzun olursa, reglin yeniden başlaması da o kadar ileri tarihe atılır. Bebeklerini emzirmeyen anneler, doğumdan yaklaşık 5-9 hafta sonra regl olmaya başlarlar.
Tamamen anne sütüyle beslenen bebeklerin anneleri ise genellikle doğumdan 6 ay sonra adet görmeye başlarlar. Bazı kadınlarda bu süreç, bir hatta bir buçuk yılı bulabilir. Adet kanamaları yeniden başlasa da doğumdan sonra tamamen düzene girip eski sistemine oturması biraz daha zaman alabilir. Bu dönemde kanamalar eskiden daha yoğun ve şiddetli ya da daha az gerçekleşebilmektedir. Hamilelik sonrasında yeniden regl olma durumu bazı kişilerde bir buçuk yılı bulsa da, emzirme döneminin bitişinden itibaren altı ay içerisinde regl olmayan kadınların tedbir amacıyla bir uzmana danışmalarında fayda vardır.
Bazı durumlarda doğumdan hemen sonra gerçekleşen ve “loşia” adı verilen kanamalar adet kanamasıyla karıştırılabilir. Ancak doğumun hemen sonrasında adet kanaması olmasının imkânı yoktur. Loşia denen bu doğum sonrası kanamaları genellikle 3-4 gün sürer ve miktarı adet kanamasından biraz daha fazladır. Loşia’nın rengi birkaç günün ardından önce pembeye, sonra kahverengiye döner ve zaman içerisinde sarı- beyaz bir renge dönüşür. Bu akıntılar bazı kadınlarda altı ay kadar devam edebilmektedir. Bu süreç içerisinde kesinlikle tampon kullanımına başvurulmamalı, regl döneminde kullanılan pedler tercih edilmelidir.