Exeter Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi onursal üyesi Prof.Dr.John Somers Türkiye’de bulunduğu süre zarfında Ekol Drama Sanat Evi bünyesinde 18-19 Nisan tarihlerinde iki workshop düzenleyecek.
Finlandiya, Estonya, Tayvan, İrlanda, Türkiye, Portekiz, Polonya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Çin ve Filistin’de çalışmalarını yürüten Somers, 18 Nisan Pazartesi günü özellikle İstanbul’un önde gelen okullarının velileri için 20 kişilik kısıtlı kontenjanla bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.Taksim Titanik Otel’de gerçekleşecek olan atölye için rezervasyon yapılması gerekmektedir.
John Somers Kimdir ?
Prof.Dr. John Somers, “Research in Drama Education-Eğitimde Drama Alanında Araştırmalar” adlı derginin kurucu editörü olan Somers, aynı zamanda, “Exeter Drama Arastırmaları Konferansı”nı da ilk defa düzenleyen bilim insanıdır. Somers, Exeter Üniversitesi, uygulamalı lisans ve lisansüstü programlarının kurucusudur. İnteraktif tiyatro konusunda özelleşmiş olan EXTSREAM adlı Tiyatro grubunun kurucusudur. Halk Tiyatrosu Konusunda uzun süre çalışmış ve pek çok oyun sergilemiştir. 2007 yılında sergilenen “Foresight-Öngörü” ve “New Talking Heads-Konuşan Yeni Kafalar-” adlı oyunlar yönettiği son halk tiyatrosu performanslarıdır. Zihinsel engel sorununa odaklanan oyunu “On The Edge”, alana yaptığı katkıdan dolayı pek çok prestijli ödüle de layık görülmüştür. “Tale Valley” Halk Tiyatrosu’nu kuran Somers, yaşadığı bölge halkının katılımı ile çeşitli drama eğitimde drama ve tiyatro çalışmaları yürütmektedir.
Workshop İçeriği:
ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ÇALIŞMALARININ AMACI VE YARARI NEDİR?
Birçok insan drama çalışmalarını,insanların çok özel çalışmalar sonucunda hayata geçirdiği, sonra da insanların gidip seyrettiği bir tiyatro aktivitesi olduğuna inanır. Ama dramatik aktiviteler her insanın kolayca hayata geçirebileceği aktivite sırasında kendini bedeniyle ve sözlerle ifade edebileceği ve kendini bedeniyle ve sözlerle ifade edebileceği ve kendine ayna olacağı dramatik dilini oluşturabileceği bir süreçtir.
Aktiviteleri bir taraftan, küçük çocukların normal hayatlarında doğal olarak oynadıkları ve “YAP VE İNAN” dünyası yaratmak için kullandıkları yaratıcı oyun davranışlarının basit bir uzantısıdır. Diğer taraftan ise gerçek tiyatronun ilkel halidir. Söz konusu atölye çalışmalarında katılımcılar, özellikle doğaçlamaya odaklanmak suretiyle hem eğlenceli hem de ciddi rollere girerek drama çalışmalarının bazı basit yönlerini keşfedeceklerdir.
Atölyelere katılabilmek daha önce drama deneyimi yaşanması gerekmez.
Workshop Detayları:
Tarih : 18 Nisan 2011
Yer : Titanik Otel Taksim
Saat : 17:00 – 19:30
Ücret : 200 TL