1 Eylül Dünya Barış Günü, Almanya’nın Nazi ordularının 1 Eylül 1939’da, Polonya’ya saldırarak, dünya savaşının başlamasına ve milyonlarca insanın ölmesine neden olmasının ardından, bu günün unutulmaması için ilan edilmiştir.

Dünya Barış Günü Hakkında Bilgi

Sovyetler Birliği’nde yaşayan milyonlarca insanın ölmesine neden olan olaylardan sonra, anma amacıyla kutlanan 1 Eylül, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra, 21 Eylül’de kutlanmaya başlamıştır. Birleşmiş Milletler 21 Eylül’ü Dünya Barış Günü ilan etmiştir. Ancak Türkiye’de 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır.

Savaşlar Canlılara ve Doğaya Büyük Zarar Verir

Savaşlar, milyonlarca insanın ve hayvanın ölümüne ya da sakat kalmasına yol açmaktadır. Bunun yanı sıra, savaşlarda ormanlar, yapılar ve şehirler de büyük zarar görmektedir. Canlılara, doğal ve yapay kaynaklara zarar veren savaş, hiçbir neden ya da etkenle haklı gösterilemez.

Çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların hayatlarını olumsuz etkileyen savaşların tamamen durdurulması, insanlık için en önemli adımlardan biridir.

21 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde de kutlanmaktadır. Ancak Birleşmiş Milletlere bağlı diğer devletler, Dünya Barış Günü’nü 21 Eylül’de kutlamaktadır.

Barışın Önemi

Dünya Barış Günü’nde, barışın önemine dikkat çekilmesi ve hem insanların kişisel hayatlarında, hem kendi ülkelerinde hem de dünyada savaşa karşı birlik olmalarının sağlanması oldukça önemlidir. Bireyler ya da devletler arasındaki tüm sorunlar, etkili iletişim ile çözülebileceği gibi, savaş hiçbir zaman, hiçbir sorunun çözümü olamaz.

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, barışın önemini vurgulamak için Yurtta sulh, cihanda sulh (Yurtta barış, dünyada barış) demiş ve barışa tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu söylemiştir.

Dünya Barış Günü ile İlgili Sözler

 

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022