Dünya Çocuk Günü ile İlgili Yazı

Dünya Çocuk Günü ile ilgili yazı mı arıyorsunuz? İşte Dünya Çocuk Günü’ne dair aradığınız her şey bu yazada.

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanır. UNICEF tarafından 1954’te kabul edilen Dünya Çocuk Günü, Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde kutlanmaktadır. Türkiye de BM ülkeleri arasında yer aldığından, 2015 yılında 5 Ekim Pazartesi günü, Dünya Çocuk Günü’nü kutlayacaktır.

Dünya Çocuk Günü’nde; çocukların eşit yaşam haklarına sahip olması, ayrımcılığa ve ihmale maruz kalmamaları, eğitim, sağlık ve oyun haklarından yararlanabilmeleri için bilinçlendirmeler yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, çocukların günü olan bu tarihte, çocuklar için etkinlik ve eğlenceler de düzenlenmektedir.

Her çocuk; özgür düşüncesini söyleme, ortaklaşa alınan kararlarda söz sahibi olma, boş zamanlarını istediği gibi değerlendirme, oyun oynama, kültürel etkinliklere katılma, sanatsal faaliyetlerde bulunma, sağlık ve eğitimden yararlanma hakkında sahiptir. Çocukların bu haklarından mahrum edilmesi, suçtur.

Çocuğun, sahip olduğu hakları kullanabilmesi için, devletin ve toplumun bilinçlendirilmesi önemlidir. Güvenli ortamda ve gelecek kaygısı olmadan yetişmesi gereken çocukların bu haklarından herkes sorumludur. Toplumdaki tüm bireyler, çocuk haklarının korunmasını sağlamak için çalışmakla yükümlüdür.

Dünya Çocuk Günü ile İlgili Şiirler