“Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” Adana’da Kutlandı

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü  nedeni ile Adana Sevgi Evleri’nde etkinlikler düzenlendi.

dunya-cocuk-isciligi-ile-mucadele-gunu-adanada-kutlandi (2)dunya-cocuk-isciligi-ile-mucadele-gunu-adanada-kutlandi (2)

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde Çukurova Üniversitesi’nin katkılarıyla çocuk işçiliği konusundan farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında çocuk işçiliğine karşı gökyüzüne balon ve güvercin bırakıldı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Çukurova  Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel,  Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İdris Dal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sevgi evlerindeki çocuklar katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İdris Dal, bu tarz programların kamuoyunda farkındalık yaratılması açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

“Çocuk İşçiliğinin Hukuki Boyutu” Anlatıldı

İdris Dal’ın ardından kürsüye gelen Avukat Dilara Özuğur, “Çocuk İşçiliğinin Hukuki Boyutu” konulu sunumu gerçekleştirdi.  Çocuklarla karşılıklı iletişime geçerek soru cevaplar eşliğinde haklarını anlatan, Özuğur, çocukların yasal haklarını nasıl arayacaklarını ve kimlere başvurmaları gerektiğini aktararak çocukları bilgilendirdi.

Çukurova Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferdi  Tanır ise “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele ve Alınması Gereken önlemler”  konulu sunumunda “Çocuk İşçiliğinin dünyadaki Sayısı”, “Çocuk Kimdir?, “ Çocuk İşçiliği Neler Getiriyor ve Neler Yapılmalı? “  başlıklı konular hakkında  katılımcıları bilgilendirdi.

Çocuk İşçiliği Sosyo-Ekonomik Bir İnsan Hakları Sorunu

Etkinlikte konuşma yapan, Prof. Dr. Tanır  çocuk işçiliğinin sosyo-ekonomik bir insan hakları sorunu olduğunu vurguladı.

Tanır, “18 yaşın altında çalışan herkes çocuk işçiliği statüsüne girer. Bu kapsamda olanların en kötü durumdakileri ise sokakta, tarımda ve enformel sektörde yani kayıt dışı çalışan çocuklardır.” dedi. 18 yaşını tamamlamayan herkesin “çocuk” olduğunu yineleyen Prof. Dr. Ferdi Tanır, “Bu süre içerisinde kişilerin sağlıklı bir gelişim sergilemesi isteniyorsa, çocuğun ailesinin yanında iyi beslenerek, iyi dinlenerek, oynayarak, akranlarıyla birlikte eğitim görerek geleceğe hazırlanması gerekiyor.” dedi

“Çocuk İşçiliği” Adlı Kısa Film ve Çocuk Korosu Etkinlikte Yerini Aldı

Etkinlikte, “Çocuk İşçiliği”  adlı kısa film gösterimi ve Çocuk Korosu’nun “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” adlı şarkıyı seslendirdi.

Programın  sonunda “İş Sağlığı Güvenliği” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilerek tebrik edildi.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022