Besin savurganlığı hem vücudumuzu hem de ülke ekonomisini olumsuz etkiler. Dünya Gıda Günü dolayısıyla besin savurganlığı hakkında bilgiler derledik.
Bazı kişiler çok yemek yemekle daha güçlü olunabileceğini zannederler. Vücudumuzun bazı besinlere belirli oranda ihtiyaçları vardır. Fazla besin vücudu yorar, şişmanlığa yol açar. Şişmanlık güçlü, sağlıklı olmanın değil, tam tersine sağlıksız olmanın belirtisidir. Vücut mekanizması vitamin ve minerali de ihtiyacı olduğu kadarını alır, fazlasını dışarı atar.
Besin savurganlığının vücudumuza olduğu kadar ekonomiye de zararları vardır. Fazla besin tüketimi fiyatların artmasına sebep olur. Bununla beraber alım gücü zayıf olan bireylerin daha az besin almaları da kaçınılmaz olur.
Uygar bir insan çevresinde aç insanlar barınırken mutlu olamaz. Besin savurganlığını önlemek için; gereksinim duyulandan fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, bir yurttaşlık görevi olduğu kadar, bir insanlık görevidir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.